Öppet hus och information SBRs studieresor 2019, 27 november

Öppet hus SBRs nya kontor Hornsbruksgatan 19,  17-18.30 
Information SBRs studieresor Hornsbruksgatan 23,  18.30-19.30

Välkommen på öppet hus på SBRs nya kontor på Hornsbruksgatan 19. Vi bjuder på god plockmat, bubbel och mingel.

18.30 förflyttar vi oss till Hornsbruksgatan 23 för att få information om SBRs studieresor 2019 och tar en fika. Carl Berg, Style och medarbetare presenterar SBRs europarresa som går till Hamburg och långresan till Kina.

SBRs studieresa till Hamburg 11-14 April 2019
SBR:s Europa-resa går nästa år till Hamburg. Europas största och mest expansiva stadsbyggnads-projekt pågår just nu i Hamburg.

Det nya stadsområdet HafenCity beläget på det gamla hamnområdet intill stadens centrum beräknas utöka innerstadens yta med 40 procent när det står helt klart, vilket ingen annan stad i västvärlden kan uppvisa i modern tid.

Läs mer

 

SBRs studieresa till Kina 16-26 Oktober 2019
Nästa långresa med SBR går till Kina som är världens mest folkrika land och till ytan det tredje största. Byggnader och hela städer växer fram i en hastighet man tidigare aldrig skådat.

I vår resa till Kina besöker vi tre städer:

Shanghai är motor i den kinesiska ekonomin. Byggsektorn levererar skyskrapor och infrastruktur i en aldrig tidigare skådad takt. Vi kommer att träffa ingenjörer och arkitekter som är aktiva i utvecklingen och processen.

Xian var huvudstad i ett enat Kina redan för tvåtusen år sedan. Här residerade kejsare Qin Shi Huangdi som lät bygga den kinesiska muren. Han beordrade bygget av sin gravplats och den nästan 8 000 man starka Terrakottaarmén.

Peking är i ständig omvandling. Tidigare bodde stadens befolkning i områden av kringgärdade bostadshus, s.k. hutonger. Idag tränger stadens utbyggnad in på dess gränser. Regeringsbyggnader och storstilade arkitekturprojekt av bl.a. Herzog & de Meuron med Olympiastadion, Rem Koolhaas med CCTV:s huvudkontor och Seven Holls bostadområde Linked Hybrid förändrar stadsbilden.

Läs mer

 

Datum och tid: Tisdagen den 27/11 kl 17-19.30

Plats: Öppet hus 17-18.30 Hornsbruksgatan 19 1 tr, 18.30-19.30 Hornsbruksgatan 23 (Helios lokaler)

Anmälan: Senast den 19 november, här

Kostnad: Aktiviteten är kostnadsfri (no show avgift 150 kr)

Först till kvarn gäller då vi har ett begränsat antal platser

Aktuellt

Nyheter

KA-nytt nr 2/2023

Detta utskick innehåller information om SBRs expertgrupp för Kontrollansvariga enligt PBL, nyheter samt rättsfall.  Du finner utskicket här.   

Läs mer »

SBR Nyhetsbrev nr 5/2023

Nya styrelsemedlemmar, motion och solcellsbesiktningskurs   Bästa medlem, På förbundsstämman i Göteborg omvaldes Anders Hedén, enhälligt, som förbundsordförande. Två nya ledamoter och 2 nya suppleanter

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.