SBRs studieresa 2017 – Chile och Peru

Grundpaket Chile: Fr 6 – Sö 15 oktober 2017chike

Avresa fredag kväll med ankomst till Santiago lördag morgon. Vi bor fyra nätter i huvudstaden Santiago som kännetecknas av stark ekonomisk tillväxt med en vital byggnadsindustri. Staden uppvisar mycket ny och spännande arkitektur. Det var ingen tillfällighet att årets Pritzker-pris (arkitekturens Nobelpris) tillföll chilenska arkitekten Alejandro Aravena. Från Santiago gör vi bl.a. utflykter till vingårdar som gör Chile till en av världens viktigaste vinproducenter. Rent vatten från Anderna, ett stabilt klimat, klar himmel och låg risk för frost skapar idealiska förhållanden för vinodling. Inte långt från Santiago vid Stilla Havet ligger hamnstaden Valparaiso som med sina bohemiska kvarter klättrar upp mot bergsidorna. Efter vi vandrat runt i staden som är ett av UNESCOs världsarv fortsätter vi till den exklusiva semesterorten Vina del Mar.

Resans höjdpunkt är tre dagar på Påskön. Mest känd är ön för sina mer än 1000 stenfigurer eller ”moais” som är ända upp till 21 meter höga och vars ursprung är oklart. De 3000 fasta invånarna kallar sin ö ”Te Heuna” som bety7der ”världens navel”. Återfärd med övernattning i Santiago och hemresa följande dag och hemkomst dagen därpå.

Tillägg Peru: Lö 14-Fr 20 Oktoberperu

De som vill fortsätta sin vistelse i Sydamerika flyger vidare till Lima och här finns en blandning av ny och gammal kultur och arkitektur samt flera intressanta museer varav flera finns på UNESCOs världsarvslista. Staden grundades av den spanske kolonisatören Francisco Pizarro 1535 och är idag en av Sydamerikas snabbast växande metropoler.

Flyg vidare till Cusco som ligger på 3.400 meters höjd och en gång var huvudstaden i det blomstrande Inkariket, än idag kan man känna av både det koloniala och Andiska inflytandet på gator och torg. Vi kommer att bo i en traditionell inkaby på ca 2.600 m.ö.h. och göra utflykter i området. Vistelsen avslutas med att besöka Machu Picchu.

Läs mer och intresseanmälan (senast den 30 december).

Aktuellt

Nyheter

SBR nyhetsbrev 11/2020

I senaste numret av SBR nyhetsbrev kan du läsa om ny hemsida, digitala föredrag, nytt från Foyen samt om Konsultdagarna. Trevlig läsning! Du finner brevet

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons
SBR:s webbplats använder cookies.