AEEBC vårliga konferens

Den 23-24 maj var Utbildningsansvarig Linn Bessner, med på den vårliga konferensen med AEEBC.

AEEBC grundades 1990 och representerar bygg- fastighets- och konstruktionsexperter inom Europa och har organisationer liknande SBR som medlemmar. Vidare har organisationen nära kontakt med företag samt flera universitet kopplade till sig. AEEBC ansvarar bland annat för flera EU projekt och har titeln “European Building Expert” som medlemmar i organisationerna kan använda sig av om förkunskapskraven är nådda. För att läsa mer om och ansöka om denna titel klicka här.

Dag 1
Dagen började med att vi träffades i lobbyn för att bege oss till Sagrada familia för en föreläsning av projektledaren för byggnationen. Han berättade om det komplicerade arbetet med stenen och betongen som används, bland annat att det inte får vara mer än 1 millimeters skillnad mellan de olika delarna för att det ska fungera. Vidare berättade han att de inte spränger stenen utan skär den med vajrar och liknande. Det centrala tornet ska vara klart 2026. Läs mer här.

Efter lunch åkte vi ut till en mässa, Construmat, vilken vill verka till en mer hållbar industri för bygg och fastigheter. Över 300 företag var på plats under mässdagarna och besökarantalet var ca 21 000. Vi fick bland annat träffa projektledaren för hela mässan och fick en guidad tur där vi fick egen information från flera av de största utställarna. Läs mer om mässan här

Dag 2.

Andra dagen starta med vår interna konferens med medlemsföreningarna och universiteten som ingår i AEEBC.

Bland annat fick vi uppdaterad information om våra olika projekt (läs om dessa här) samt en föreläsning om projektet med tunnelbyggandet som ska gå under vattnet mellan Tyskland och Danmark – Fehmarnbelt tunneln. Danmarks största projekt inom infrastruktur, tunneln kommer bli den längsta som går under vattenytan. De berättade om att de använder AI och digitalisering i stor utsträckning både i luften, på land och i vattnet. Detta sparar flera månaders arbete. Läs mer om projektet här.

Efter detta fick vi en föreläsning om de olika projekten som genomförts i de Gotiska kvarteren i Barcelona. Efter lunch fick vi en väldigt lång gudiad tur genom projekten och byggnationerna, vissa från den romerska tiden!

Nästa möte och konferens med AEEBC kommer vara i oktober.

Aktuellt

Konsultdagarna 2024

Välkommen till Konsultdagarna 2024! I år kommer vi arrangera eventet på Sheraton hotel i Stockholm, den 21 november. Inbjudan är både för medlemmar samt icke-medlemmar. 

Läs mer »

Nyheter

AEEBC vårliga konferens

Den 23-24 maj var Utbildningsansvarig Linn Bessner, med på den vårliga konferensen med AEEBC. AEEBC grundades 1990 och representerar bygg- fastighets- och konstruktionsexperter inom Europa och

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt

I senaste avsnittet hade jag ett samtal med Jonas Granberg, medlem i SBRs expertgruppstyrelse för entreprenadbesiktning. Samtalet handlade om Garantibesiktning. Vad innebär en garantibesiktning? När

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.