SBR storsatsar på nya kurser inom Byggprojektledning

Nu startar SBR nya kurser inom Byggprojektledning!

Vill du utveckla dig som projektledare?

Då är SBRs kursprogram för Byggprojektledare något för dig. Utbildningen kommer innehålla 4 kursblock. De olika kursblocken är uppdelade i de 3 behörighetsområdena Projektutveckling (block 1),  Projektering (block 2), Produktion (block 3) samt ett fördjupningsblock inom Byggprojektledning (block 4). Detta för att möjliggöra verklig fördjupad kunskap i byggprojekts samtliga delar. Deltagarna kan välja på att gå samtliga block eller gå enstaka.

I anslutning till Byggprojektledning (block 4) finns möjligheten  att skriva tentamen som ligger till grund för möjligheten till medlemskap i SBRs expertgrupp för Byggprojektledning samt ansökan om Av SBR godkänd Byggprojektledare och certifiering via RISE. Reglerna för detta finner du här.

Under hösten kommer vi genomföra Block 4 och under våren 2019 kommer vi genomföra Block 1, 2 och 4. Block 3 är inplanerat till november 2019. Det kan dock komma att bli förändringar om vi märker att många efterfrågar ett visst block.

Innehåll:

Utbildningen är uppbyggd på samma sätt som ett byggprojekt i verkligheten, från Projektutveckling till avslut av Byggherrens projekt. Under kursen kommer ni löpande att arbeta med övningar kopplade till ett verkligt case från samhällsbyggnadssektorn.

Inom samtliga block kommer ledarskapsfrågor löpa genom övningar och i block 4 kommer ledarskap vara mer övergripande.

Innehåll Block 1 med inriktning på Projektutveckling: Initiering, styrning, ekonomi affär och lönsamhet, planering, genomförande, avslut samt myndighet och planprocessen .

Innehåll Block 2 med inriktning på Projekteringsledning: Initiering, styrning, ekonomi, planering, genomförande, myndighet och planprocessen, avslut, samt upphandling/juridik.

Innehåll Block 3 med inriktning på Produktion: Styrning, ekonomi, planering, genomförande, avslut samt entreprenadjuridik.

Innehåll Block 4 med inriktning Byggprojektledning: Ledarskap, initiering hela byggprocessen, styrning, planering, ekonomi, myndighet och planprocessen, genomförande, avslut samt juridik.

Kursen vänder sig till:

Dig som arbetar som projektledare och som vill ha fördjupade kunskaper. Vi rekommenderar att deltagarna har viss erfarenhet från att vara projektledare för block 1-3 och att deltagarna i block 4 har lång erfarenhet av projektledning.

Pris: Block 4: 19 500 kr (SBR-medlem 18 500 kr)

Föreläsare: Åsa Jacobsson inom projektledning, Johan Bengtsson inom juridik, Carina Cederlund inom ledarskap. (Vi kommer uppdatera namnen för ekonomi samt myndighet och planprocessen.)

Tillfällen:

Block 4
Pilotkurs (enbart för medlemmar i SBR) 15-18 oktober, Elite Palace hotel, Stockholm – Anmälan görs här

Öppen kurs för alla, 26-29 november, Scandic Victoria Tower, Stockholm – Anmälan görs här

Har du frågor, tveka inte utan ta kontakt med utbildningsansvarig: linn.bessner@sbr.se

Kurserna genomförs med huvudföreläsare från Projektengagemang.

 

 
 

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.