Ny förbundsordförande, vice ordförande och ledamot i SBRs förbundsstyrelse

Fredagen den 15:e maj hade SBR sin 69:e förbundsstämma och för första gången i digital form genom mötesverktyget esessions. Stämman som leddes av mötesordföranden Tomas Rudenstam (advokat Foyen advokatfirma) var välbesökt med nästan 70 deltagare och ett 30 tal fullmakter.

Stämman resulterade i nyval av förbundsordförande, vice förbundsordförande och en av ledamotsplatserna och här följer en kort presentation av SBRs förbundsstyrelses nya tillskott.

Förbundsordförande: Anders Hedén

Anders har varit SBR medlem sedan 2009, förbundsstyrelsemedlem 2013-2018, representerar SBR i Boverkets Byggråd samt är ordförande i Byggprojektledningsgruppen och har varit drivande i att arbeta fram denna nya expertgrupp i SBR. Anders arbetar med konsulttjänster inom bygg och fastighet med tyngdpunkt på projektledning och KA uppdrag genom sitt bolag Projektkraft och Partners.

 

Vice förbundsordförande: Camilla Werme

Camilla  är SBR medlem sedan 2007 och är nu tillbaks på posten som vice förbundsordförande efter ett års uppehåll. Camilla har arbetat både i kommunal, statlig och privat verksamhet och har mångårig erfarenhet som VD i Åkermans ingenjörsbyrå. Camilla driver sedan ett år tillbaks sitt egna bolag Werme Mark och Byggkonsult som erbjuder tjänster inom besiktning, KA och projektledning.

 

Ledamot: Said Elmi

Said är sedan flera år ledamot i SBRs expertgruppsstyrelse för Kontrollansvariga och suttit med i Boverkets insyningsråd. Said är även föreläsare på SBRs kurser och symposier. Said arbetar som byggnadsinspektör i Stockholms stad och driver även det egna bolaget Svea Byggkontroll.

Andra förändringar i styrelsen, medlemstävling och veterantecken

Avgående ledamöter på stämman var Anders Englund och Lilian Axenstedt som kommer avtackas när möjligheten finns att ha fysiska träffar igen. Andra förändringar i styrelsen är att Marie Fägerman tidigare vice ordförande blev invald som ledamot.

SBRs nya förbundsordförande Anders Hedén avslutade mötet med att tacka för förtroendet samt att meddela att Kristianstadsavdelningen vann medlemstävlingen med Göteborg på en andra plats följt av Eskilstunaavdelningen på tredje plats. Veterantecknet tilldelas SBR medlemmar som varit medlemmar i 25 år. I år kommer 46 medlemmar tilldelas tecknet genom resp. lokalavdelnings försorg.

Förbundsstämman och Konsultdagarna 2021

Nästa års förbundsstämma fyller SBR 70 år. Det ska firas! Stämman kommer ske i samband med det i år uppskjutna eventet Konsultdagarna – mötesplatsen för dig som konsult inom bygg- och fastighetsbranschen. Du kan redan nu intresseanmäla dig på konsultdagarna.se med en kraftig rabatt om du senare bokar dig. Detta får du inte missa!

/Björn Edebrand VD SBR Byggingenjörerna

 

Förbundsstyrelsen och SBRs organisation i sin helhet hittar du här

Aktuellt

Nyheter

Nytt podavsnitt släppt!

I senaste avsnittet ställde jag frågor till Advokat och delägare Johan Bengtsson om vad som gäller för konsulter. Tex är muntliga avtal giltiga? Vad är

Läs mer »

KA-nytt nr 4/2022

Detta utskick innehåller information om SBRs expertgrupp för Kontrollansvariga enligt PBL, nyheter samt rättsfall.  Läs hela utskicket här. 

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.