Martin Bjerking ny ordförande i ÖB-gruppen

Jan Ullberg slutar som ordförande i Överlåtelsebesiktningsgruppen. Vi tackar Jan för sina många insatser och välkomnar Martin Bjerking som ny ordförande.

Nedan följer Martin egen presentation av sig själv.

”Hej, mitt namn är Martin Bjerking. Jag har äran att få ta över som ny ordförande i expertgruppen för överlåtelsebesiktning då Jan Ullberg har lämnat gruppen. Först vill jag börja med att tacka Jan för ett fantastiskt arbete inte minst på symposierna som jag upplever har varit väldigt uppskattade av medlemmarna i överlåtelsebesiktningsgruppen. Jag inser att jag har ett stort tomrum att fylla för att göra framtida symposium minst lika intressanta och underhållande som det varit de senaste åren.

Jag ser fram emot att få träffa alla våra kompetenta medlemmar på kommande symposier samt även möjligheten att utbilda nya branschkollegor. Förhoppningen och syftet med symposierna är att lyfta fram olika erfarenheter från våra kollegor och ha mycket utrymme för diskussion blandat med nyheter i branschen, aktuella fall med feedback från Länsförsäkringar samt även juridik med Foyen.

Mitt uppdrag som ny ordförande är att hålla i symposier, ha kontakt med jurister och försäkringsbolag samt även ansvara för grundutbildningen. Till min hjälp i detta har jag även styrelsen för överlåtelsebesiktningsgruppen samt SBR:s kansli. Det jag brinner för är hur vi ska kunna lyfta varumärket SBR och samtidigt skapa merarbete för den lilla företagaren. Mitt mål som Ordförande för expertgruppen är att den lilla företagaren ska känna sig stor i vår organisation samt att vi tillsammans hittar en lösning på hur vi kan bredda vår marknad och nå mäklarna med egna ”avtal”.

Lite kort om mig.

Som mitt namn kanske skvallrar om så är jag släkt med grundaren av Bjerking AB (Sven-Erik Bjerking) vilket är ett stort Konsultbolag i Mälardalen med bas i Uppsala. Dock har jag själv ingen annan anknytning till det bolaget. Jag är 47 år gammal. Gift med en fantastisk kvinna sedan 20 år som jag träffade 1991 och pappa till två flickor 13 och 19 år gamla.

Min fritid tillbringas till stor del i diverse gymnastikhallar då jag är Innebandytränare för två lag, ett flicklag 05/04 samt även ett damlag. Jag spelar även innebandy själv i ett korplag och jag går regelbundet till gymmet för att hålla mig i form för att orka med jobbet som besiktningsman.

2001 började jag arbeta med överlåtelsebesiktning där jag först gick med min pappa Bo Bjerking och lärde mig det praktiska i arbetet. Strax därpå (2002) genomgick jag grundkursen som dåvarande ordförande Torbjörn Fundin höll i tillsammans med advokat Jens Pedersen (ni som varit verksamma en längre tid känner säkert till dessa herrar). Under 2005/2006 certifierade jag mig som besiktningsman och 2008/2009 certifierade jag mig även till energiexpert.

Under 2009-2012 var jag delägare i ett bolag som hette I Besiktning AB vilket var Independias dotterbolag för besiktningsverksamhet. 2012 bad jag om att få bli utköpt från bolaget då jag aldrig riktigt trivdes med dåvarande upplägg. Nu äger och driver jag mitt eget Bolag Bo Bjerking Fastighetskonsult AB som jag köpte av min pappa. Idag är vi tre verksamma i bolaget, två besiktningmän och en administratör. Tillsammans gör vi cirka 700-800 överlåtelser/år samt cirka 500 energideklarationer.

Avslutningsvis så vill jag säga att SBR finns där för er och i synnerhet expertgruppens styrelse dit ni alltid ska kunna vända er med diverse frågor och funderingar.

Väl mött

Martin Bjerking

Ordförande i expertgruppen för överlåtelsebesiktning

 

Aktuellt

Nyheter

SBR nyhetsbrev 11/2020

I senaste numret av SBR nyhetsbrev kan du läsa om ny hemsida, digitala föredrag, nytt från Foyen samt om Konsultdagarna. Trevlig läsning! Du finner brevet

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons
SBR:s webbplats använder cookies.