Kurs i överlåtelsebesiktning

Uppdaterad!

Nytt kursupplägg och ny kursdokumentation. 

Det nya upplägget innebär att kursen blir tre dagars undervisning istället för 4 och tentamen ligger som en halvdag enligt tidigare. Undervisningen är uppdelad i två delar med hemuppgifter mellan del 1 och del 2. 

overlatelsebesiktningUnder kursdagarna ges grundläggande information om reglerna kring fastighetsköp, främst med utgångspunkt från besiktningens betydelse och besiktningsmannens ansvar, säljarens uppgiftsskyldighet och begreppet dolda fel.

Dessutom behandlas byggteknik, kritiska konstruktioner, skador och dess orsaker, fukt och mögel samt byggnormernas förändringar genom åren.

Syftet med kursen är att deltagarna ska förstå hur en överlåtelsebesiktning ska utföras med riktlinjer för uppdragsbekräftelse och utlåtande.

För att bli av SBR godkänd besiktningsman för överlåtelsebesiktning måste man uppfylla vissa villkor. Läs mer om hur man blir besiktningsman för överlåtelsebesiktning här

Pris: 18 500 kr ( SBR-medlem 17 200 kr )
Om ni är minst tre deltagare från samma företag så får ni 30% rabatt på varje kursavgift.

Föreläsare: Byggingenjör SBR Martin Bjerking och Advokat Johan Bengtsson

 

Våren 2020

Del 1: 26-27 mars på Scandic Victoria Tower del 2: 20 april (tentamen den 21 april, separat anmälan) på Elite Palace Hotel.

Anmälan görs här (tentamen görs separat nedan)

Efter utfört godkänt prov kan, om vissa andra krav är uppfyllda, anslutning till godkänd eller certifierad besiktningsman sökas.
Läs mer om kraven för godkänd/certifierad BM på vår hemsida under rubriken Expertgrupper.

Tentamen:

Pris: 3 800 kr ( SBR-medlem 2 800 kr )
Omprov ingår ej i priset

Plats: 21 april Stockholm, Elite Palace Hotel – Anmälan till tentamen gör du här

Aktuellt

Nyheter

AEEBC vårliga konferens

Den 23-24 maj var Utbildningsansvarig Linn Bessner, med på den vårliga konferensen med AEEBC. AEEBC grundades 1990 och representerar bygg- fastighets- och konstruktionsexperter inom Europa och

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt

I senaste avsnittet hade jag ett samtal med Jonas Granberg, medlem i SBRs expertgruppstyrelse för entreprenadbesiktning. Samtalet handlade om Garantibesiktning. Vad innebär en garantibesiktning? När

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.