Entreprenadjuridik – grund och fortsättningskurs

domstol

 

Detta är en tvådagarskurs i entreprenadjuridik som riktar sig till alla (beställare, entreprenörer, besiktningsmän m.fl) som tillämpar AB 04 och ABT 06.

Kan du tolka kontraktshandlingar? Vilka ersättningsregler finns och hur tillämpas och tolkas dessa? Vad är egentligen hinder, forcering och rubbade förutsättningar? Får entreprenören avbryta arbetena och när i så fall? Vilka regler gäller vid skadestånd? Vad är besiktningsmannens uppdrag och ansvar?
Föreläsningarna varvas med övningsexempel som vanligtvis bygger på verkliga rättsfall. Fördjupa dina kunskaper i AB och ABT och lär dig undvika fallgroparna.

Kursen ger dig dels grundläggande kunskaper i entreprenadjuridik samt en möjlighet att ha med dig praktiska frågor från din vardag. Vid kurstillfället kommer vi att gå igenom standardavtalen AB 04 samt ABT 06, de viktigaste regelverken i en entreprenad. Efter kurstillfället har du kunskaper om beställarens och entreprenörens skyldigheter och rättigheter. Efter kurstillfället har du förhoppningsvis också fått mer kunskap om besiktningens och besiktningsmannens funktion och rättsverkan.

Anmäl dig till kursen Entreprenadjuridik grund och fortsättningskurs

Pris: 10 100 kr (SBR-medlem 9 500 kr)
Föreläsare:  Hedvig Lagrell

Datum och anmälan:

2-3 november 2020, Scandic Victoria Tower, Stockholm – Anmälan här

21-22 april 2021, Elite Palace Hotel, Stockholm – Anmälan här

SBR erbjuder även  kursen Avancerad entreprenadjuridik som är nästa nivå efter denna kurs, läs mer om den här.

Våra föreläsare:

Hedvig är Advokat och arbetar inom Entreprenad och Fastighetsområdena. Hos SBR föreläser hon inom grund och fortsättningskurs Entreprenadjuridik.

Aktuellt

Nyheter

Nytt poddavsnitt

I senaste avsnittet har vi ett samtal med Torbjörn Osterling om besiktning av plåt och tak. Vi fick även en historisk genomgång av bland annat

Läs mer »

Installation och funktionskontroll

Välkommen till en kostnadsfri digital föreläsning till dig som projektledare inom bygg och fastighet. Oscar Svenstedt, driver eget konsultbolag inom Installationssamordning, och arbetar till vardags

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.