Föreläsningskväll med framtidens hållbara byggande, Göteborg

Den 7 mars var vi ca 70 deltagare både sakkunniga inom bygg- och fastighetsbranschen och studenter på vår föreläsningskväll på Elite Park i Göteborg.  .
Föreläsningarna var om cirkulärt byggande och biobaserad byggindustri.

Kvällen började med mingel och förtäring där deltagarna hade möjlighet att gå runt och besöka våra olika utställare och svara på kvällens tipspromenad. Utställarna var Vilpe, Unilin, Soprema och Trimble.

Därefter hölls en kort presentation om SBR innan det var dags för kvällens första föreläsare, Ulla Jansson som talade om avfallshantering och cirkulär ekonomi där hon kunde (konkludera) sammanfatta, att det går att minska energibehovet för uppvärmning utan att förvanska kulturvärden. Att energirenovering sänker klimatpåverkan beroende på energisystem och materialval, det blir inte alltid jättemycket bättre men det blir aldrig sämre. Gällande återbruk konstaterar hon att det sänker klimatpåverkan något, men att det är viktigare ur ett avfalls- och resursperspektiv. Sen var det paus med fika och mingel.

Efter pausen fortsatte Paulien Strandberg-de Bruijn med att berätta om de forskningsprojekt inom biobaserat byggnadsmaterial som pågår. Med biobaserat material avses förnyelsebara naturliga resurser från lantbruk, skogsbruk och hav.
Bland annat samarbetar Sverige och Danmark med över 20 partners, för att utveckla och testa lösningar, som förvandlar rest-biomassa till produkter med förhöjt värde. Och på Lunds universitet håller man bland annat på med ett projekt för att utveckla och testa ett unikt vägg-system baserat på hampa.

Kvällen avslutades med en prisutdelning till vinnaren av tipspromenaden. Vinnare blev Hans-Gunnar Samuelsson, Stort grattis!

Är du intresserad av att gå vår kurs i byggprojektledning, klicka här för att boka dig och få mer information.

Aktuellt

Konsultdagarna 2024

Välkommen till Konsultdagarna 2024! I år kommer vi arrangera eventet på Sheraton hotel i Stockholm, den 21 november. Inbjudan är både för medlemmar samt icke-medlemmar. 

Läs mer »

Nyheter

AEEBC vårliga konferens

Den 23-24 maj var Utbildningsansvarig Linn Bessner, med på den vårliga konferensen med AEEBC. AEEBC grundades 1990 och representerar bygg- fastighets- och konstruktionsexperter inom Europa och

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt

I senaste avsnittet hade jag ett samtal med Jonas Granberg, medlem i SBRs expertgruppstyrelse för entreprenadbesiktning. Samtalet handlade om Garantibesiktning. Vad innebär en garantibesiktning? När

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.