Besiktning av våtrum – Göteborg

Ett våtrum är komplext och berörs av olika regler samt föreskrifter vilka ändras med tiden. Våtrum berör flera delar, så som tätskikt, VVS, ventilation, El, bygg med mera. Många som arbetar med våtrum upplever en viss osäkerhet. I samarbete med ledande experter går vi igenom det som är viktigt att veta, de vanligaste felen och hur du bäst besiktigar ett våtrum.

Målet med kursen:
Att ge deltagarna fördjupade kunskaper inom våtrumsbesiktning. Deltagarna ska lära sig identifiera fel och brister i våtrum. Vad du ska leta efter, vanligaste felen och hur du enklast förebygger dem.

Målgrupp:
SBRs kurs inom våtrumsbesiktning vänder sig bland annat till beställare, entreprenörer, arbetsledare besiktningsmän, fastighetsskötare, försäkringshandläggare och andra som arbetar med, eller, kommer i kontakt med våtrum på ett eller annat sätt.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs

Innehåll:

  • Genomgång av gällande branschregler.
  • Rutiner för att genomföra en våtrumsbesiktning på ett formellt riktigt sätt.
  • Praktiska exempel samt checklistor som du kan få användning av i ditt arbete.
  • Fuktmätning i våtrum, sprickor i keramik och vanliga skador samt hur du genomför en skadeutredning.
  • Vad är en avvikelse? Hur ska man hantera en avvikelse och vad kan de få för konsekvenser?
  • Tvister gällande våtrum
  • Titta på bilder och exempel från olika uppdrag inom våtrumsbesiktning där vi visar skador och byggfel i syfte att öka din förståelse och ge dig bättre inblick.

Föreläsare:
Sajad Mirkhalafi är Byggingenjör SBR och är certifierad inom entreprenadbesiktning och KA. Sajad är även medlem i SBRs expertgrupp för entreprenadbesiktning och oberoende besiktningsperson förordnad av Sveriges handelskamrar.

Sajad har lång erfarenhet av våtrumsbesiktningar med flera tusen utförda besiktningar och anlitas frekvent av advokatbyråer, försäkringsbolag, entreprenörer och fastighetsbolag som sakkunnig vid tvister och utredningar.

Datum

nov 11 2024

Mer info

Anmäl dig här

Platser

Elite Plaza hotel
Göteborg
SBR

Arrangör

SBR
Telefon
08-462 17 90
E-post
info@sbr.se
Anmäl dig här

SBR:s webbplats använder cookies.