Symposium i Paris 2-4 maj

Den 2-4 maj hölls ett symposium för Entreprenadbesiktning i Paris med 17 deltagare. Föreläsare var Byggingenjör SBR Tomas Thulin samt Advokat Peter Falk.

Under symposiet gick vi igenom EB-gruppens nya dokumentmallar för entreprenadbesiktning samt kvalitetledningssystem. Vidare gick vi igenom deltagarnas utlåtanden, dessa delades även ut med feedback från Tomas.

Jörgen Gustafsson redovisade hur man dokumenterar besiktningen med systemet Dalux BIM och Tomas redovisade hur motsvarande sker i systemet Autodesk BIM 360 Field. Utöver detta var det även diskussioner om och redovisning av några domar och tvistefrågor inom entreprenader som Peter höll i.

Dagarna avslutades med en genomgång av revidering av ABS 18 och Hantverkarformuläret 17 samt repetition av regelverken för besiktningar av konsumententreprenader. Innan det var dags att avsluta gick vi laget runt där samtliga deltagare hade möjlighet att ta upp en fråga och diskutera med samtliga närvarande.

Nästa symposium är i september på Trosa Stadshotell, välkommen!

Aktuellt

Nyheter

Artiklar på Hemnet

Från idag och 6 veckor framåt har vi flera olika artiklar uppe på hemnet.  Du finner dem via nedan länkar: Artikel om Dolda fel här.

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.