Studiebesök och föreläsningskväll med tema energi, Umeå

SBR var i Umeå den 20-21 oktober. SBR har flera samarbeten med systerorganisationen RKL och svenskfinska föreningen SBIF. I år var det SBRs tur att arrangera studiebesök och program med möjligheten för studenter från båda länderna att träffas. Under kvällen anordnade SBR även en temakväll för branschen med temat energi.

Vi startade med en lunch för 27 blivande byggnadsingenjörer. Studenterna kom från Finland, Stockholm, Jönköping, Malmö och Umeå. Efter lunchen besökte vi brf Glinte. I samarbete med den världsberömda arkitektfirman Bjarke Ingels Group har de kompletterat befintliga radhus i området med den nya bostadsrättsföreningen Glitne. 2019 var slutbesiktningen, och idag är det 49 st moderna och kompromisslösa lägenheter skapats för människors vardag i centrum med fönster som lyser om kvällarna. Samtliga bostäder är sålda förutom tre stycken. Vi fick en presentation om projektet och var även inne in i en av lägenheterna.

Senare samma dag den 20 oktober hade vi ca 60 deltagare både ingenjörer inom bygg- och fastighetsbranschen och studenter på vår föreläsningskväll med tema energi på Scandic Plaza.

Kvällen började med mingel och förtäring där deltagarna hade möjlighet att gå runt och besöka våra olika utställare och svara på kvällens tipspromenad. Utställarna var Plåt och Vent, Kiilto och Saint-Gobain.

Därefter hölls en kort presentation om SBR innan det var dags för Helena Bülow-Hübe, från arkitektkontoret FOJAB att föreläsa om lågenergihus, och hur vi kan bygga mer energisnålt. Sen var det paus med fika och mingel. Efter pausen fortsatte Olof Mundt-Petersen från Polygon att prata om Fuktsäkerhet i högisolerade och energieffektiva träkonstruktioner hur vi kan bygga mer energisnålt.

Kvällen avslutades med en prisutdelning till vinnaren av tipspromenaden. Vinnare blev Erika Olofsson, VVS-Projektör på Tyréns. Stort grattis!

Är du intresserad av att gå vår kurs i fuktmätning är du varmt välkommen att boka dig här

Är du intresserad av kurser inom entreprenadjuridik så är du varmt välkommen att boka dig här.

Vi på SBR önskar er en fortsatt fin vecka!

 

 

Aktuellt

Nyheter

AEEBC vårliga konferens

Den 23-24 maj var Utbildningsansvarig Linn Bessner, med på den vårliga konferensen med AEEBC. AEEBC grundades 1990 och representerar bygg- fastighets- och konstruktionsexperter inom Europa och

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt

I senaste avsnittet hade jag ett samtal med Jonas Granberg, medlem i SBRs expertgruppstyrelse för entreprenadbesiktning. Samtalet handlade om Garantibesiktning. Vad innebär en garantibesiktning? När

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.