SBRs studieresor 2019

SBR anordnar årligen studieresor för sina medlemmar. Varje år erbjuds en Europaresa och en längre resa på platser som har aktuella byggprojekt och där vi kan erbjuda guidning av erfarna ingenjörer eller arkitekter samt access till intressanta byggprojekt.

SBRs Europa resa går 2019 till Hamburg och långresan till Kina. Nedan följer mer information om resorna samt länk till intresseanmälan.

SBR kommer även arrangera informationsträffar om resorna runt om i Sverige. Först ut är Stockholm den 27 november i samband med Öppet hus på SBRs nya kontor. Läs mer om träffen och anmäl dig här

Välkommen med din anmälan!

 

SBR studieresa till Hamburg 11-14 April 2019

SBR:s Europaresa går nästa år till Hamburg. Europas största och mest expansiva stadsbyggnadsprojekt pågår just nu i Hamburg.

Det nya stadsområdet HafenCity beläget på det gamla hamnområdet intill stadens centrum beräknas utöka innerstadens yta med 40 procent när det står helt klart, vilket ingen annan stad i västvärlden kan uppvisa i modern tid.  På en yta av 127 ha byggs 7.500 bostäder och 45.000 arbetsplatser, totalt 2,32 miljoner kvm. Intresset är stort från stadens sida att fokusera på nya miljökrav och hållbara koncept vad gäller stadsutveckling, infrastruktur, konstruktion och material.

Med bygget av det nya konserthuset, Elbphilharmonien (Herzog & de Meuron), skapas ett nytt landmärke för staden. Vi kommer att besöka flera spännande och innovativa projekt och träffa stadsplanerare, ingenjörer och arkitekter som omformar det nya Hamburg.

Mer information och icke bindande intresseanmälan kan göras på www.style.se/sbr

 

SBR studieresa till Kina 16-26 Oktober 2019

Nästa långresa med SBR går till Kina som är världens mest folkrika land och till ytan det tredje största. Landet har en mångtusenårig kultur med historiskt tekniska uppfinningar såsom kompassen, papperet och boktryckarkonsten för att nämna några.

Idag är Kina ett av världens mest innovativa länder inom byggnadskonsten. Byggnader och hela städer växer fram i en hastighet man tidigare aldrig skådat. Utvecklingen av infrastuktur och snabba kommunikationer är häpnadsväckande. Kina genomgår på något årtionde en omdaning av samhället som det tagit västvärlden århundranden. Tillväxten är den högsta i världen.

I vår resa till Kina besöker vi tre städer:

Shanghai är motor i den kinesiska ekonomin. Byggsektorn levererar skyskrapor och infrastruktur i en aldrig tidigare skådad takt. Vi kommer att träffa ingenjörer och arkitekter som är aktiva i utvecklingen, lära känna byggprocessens olika faser där tiden från planskiss till projektering sker i ett oerhört snabbt tempo med storslagna projekt på platser där det för några år sedan låg vidsträcka risfält. Vi ska även titta på ett anmärkningsvärt byggfel som uppkommit i hastigheten.

Här möter vi en pulserande världsstad som för inte länge sedan var en liten sömnig fiskeby.

Xian var huvudstad i ett enat Kina redan för tvåtusen år sedan. Här residerade kejsare Qin Shi Huangdi som lät bygga den kinesiska muren. Han beordrade bygget av sin gravplats och den nästan 8 000 man starka Terrakottaarmén i naturlig storlek som är ett av världens märkligaste och mest betydande arkeologiska fynd. Xian har Kinas mest imponerande stadsmur och även i Xian ser fina moderna arkitektoniska projekt dagens ljus.

Peking är i ständig omvandling. Tidigare bodde stadens befolkning i områden av kringgärdade bostadshus, s.k. hutonger. Idag tränger stadens utbyggnad in på dess gränser. Regeringsbyggnader och storstilade arkitekturprojekt av bl.a. Herzog & de Meuron med Olympiastadion, Rem Koolhaas med CCTV:s huvudkontor och Seven Holls bostadområde Linked Hybrid förändrar stadsbilden.

Vi besöker även stadsbyggnadskontorets utställning och välkända klassiska byggnadsverk såsom Himmelska Fridens Torg, kejsarpalatset Förbjudna Staden och en del av den 600 mil långa Kinesiska Muren.

Mer information och icke bindande intresseanmälan kan göras på www.style.se/sbr

 

Aktuellt

Nyheter

SBR nyhetsbrev 11/2020

I senaste numret av SBR nyhetsbrev kan du läsa om ny hemsida, digitala föredrag, nytt från Foyen samt om Konsultdagarna. Trevlig läsning! Du finner brevet

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons
SBR:s webbplats använder cookies.