Referat SBRs 70:e förbundsstämma

SBRs förbundsstämma genomfördes den 7 maj och för andra året helt digitalt på grund utav Covid.


Under punkten Fria diskussioner innan själva stämman redogjorde SBRs Vd Björn Edebrand för utvärdering av mål och aktiviteter 2020. Det konstaterades att SBR trots Covid uppnått ett mycket gott ekonomiskt resultat och att både digitala medlemsevents och kursverksamheten under året uppnått bra utvärderingar. SBR har under året även uppnått sin högsta medlemssiffra under 2000- talet.


Vidare redogjorde Björn för förbundsstyrelsens förslag på strategi 2024. Det övergripande målet är att SBR ska vara den ledande aktören och det självklara valet för ingenjörer inom bygg- och fastighetsbranschen. Strategiplanen delas in i prioriterade områden: Medlemsutveckling, Kommunikation och marknad, Expertgrupper och Utbildning. Fokus kommer ligga på att utveckla organisationens synlighet och aktivitet vid byggfrågor, öka mervärdet för medlemskap, ytterligare främja nätverkande emellan medlemmar och externt samt skapa högt förtroendet för SBRs medlemmar på marknaden.


Tomas Rudenstam, Foyen advokatfirma, ledde mötesförhandlingarna under stämman. Avgående styrelseledamöter var Michael Spångberg (Dalaavdelningen), Mattias Johansson (Göteborgsavdelningen) och Camilla Werme (Helsingborg).


Stämman beslutade att utöka antalet ledamöter till 8. Nya ledamöter i förbundsstyrelsen är Urban Tjernström (Norrköping) som vice förbundsordförande, Pia Engman (Malmöavdelningen), Anders Lagergren (Sundsvall) och Mikael von Oldenskiöld (Göteborg).

Anders Hedén, förbundsordförande

Anders Hedén (Stockholmsavdelningen) valdes om som förbundsordförande och upplyste om att 51 medlemmar kommer tilldelas veterantecknet samt att medlemstävlingen vanns av Gävle med Jönköping på en andra och Malmö på en tredjeplats.


Nominerade till SBRs utmärkelse Byggstenen var i år Carin Stoeckman, SBUF och Snickarpodden. Anders kungjorde att efter omröstningen under dagarna att vinnare av Byggstenen blev Snickarpodden som förutom själva utmärkelsen tilldelas en stipendiesumma på 50 000 kr.

 

Anders avslutade SBRs 70:e stämman med att tacka för förtroendet och med informationen om att SBRs 70 års firande vilket kommer ske fysiskt i höst med trivselaktiviteter och bankett. Datum sätts så fort utvecklingen av Covid tillåter.

 

Aktuellt

Nyheter

Artiklar på Hemnet

Från idag och 6 veckor framåt har vi flera olika artiklar uppe på hemnet.  Du finner dem via nedan länkar: Artikel om Dolda fel här.

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.