Referat Konsultdagarna 6-7 maj

Josefin Sundström hälsade som moderator alla välkomna till SBRs premiär av Konsultdagarna Bygg och Fastighet. Temat för året var Framtidens konsult och frågan; Vad behöver jag som konsult utveckla inom en 3-5 årsperiod för att vara fortsatt konkurrenskraftig?

Först ut var SBRs VD, Björn Edebrand, som talade om vad SBR är, gör och vill samt hur SBR tänker knyta an till temat Framtidens konsult. Annelie Kouthoofd berättade om Svenska Byggbranschens Utvecklingsfonds, SBUF, arbete med att stödja byggbranschen genom att finansiera och sprida forskning och utveckling inom branschen. Josefin intervjuande sedan Fredrik Isaksson, chefsekonom på Byggföretagen om hur han tror byggbranschen ser ut om 3-5 år.

Förmidagen forsatte med en mängd intressanta föredrag. Kjell Karlsson projektledare och Anders Boström projektchef talade om Celsiusprojektet i Uppsala, ”världens mest digitala byggprojekt”, och hur de uppfattar utmaningarna för framtidens konsult. Anna Martins, projektområdeschef på Akademiska Hus talade om polarisering och nya mål som kräver nya samarbeten. Följt av Jonas Anund Vogel, årets projektledare 2018, om KTH Living Lab som är en testbädd med otaliga möjligheter. Innan lunch fick vi en inblick i Slussen projektet genom projektchef Peter Svärd.

Under eftermiddagen gav Johan Bengtsson och Sara Malmgren, advokater på Foyen Advokatfirma, oss ett fördrag gällande juridiska aspekter. Kristina Mjörnell. RISE talade om helhetssyn vid hållbar renovering och Mårten Lindström med mångårig erfarenhet som konsult sin bild av vad man som konsult ska tänka på framöver.

Dagen avslutandes med paneldebatt som hade en stark uppställning med representanter från myndighet, beställare, konsulter, juridiken som förde ett samtal och diskussion kring bland annat digitalisering, hållbarhet, konsulten med utgångspunkt framtiden.

Den 7 maj avslutades Konsultdagarna med en mycket uppskattad inspirationsföreläsning av Pär Johansson, grundare av Glada Hudik teatern.

Samtliga föredrag är inspelade och kommer framöver att läggas ut på SBRs Youtube-kanal.

Ett stort tack till alla deltagare, moderator, föredragshållare, partners och utställare som gjorde Konsultdagarna till ett så lyckat event!

Aktuellt

Nyheter

Nytt poddavsnitt släppt

I senaste avsnittet hade jag ett samtal med Jonas Granberg, medlem i SBRs expertgruppstyrelse för entreprenadbesiktning. Samtalet handlade om Garantibesiktning. Vad innebär en garantibesiktning? När

Läs mer »

Artiklar på Hemnet

Från idag och 6 veckor framåt har vi flera olika artiklar uppe på hemnet.  Du finner dem via nedan länkar: Artikel om Dolda fel här.

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.