The association of European experts in building and construction

Den 5-8 april var det dags för den årliga vårkonferensen för medlemsorganisationerna i AEEBC, (The association of European experts in building and construction), denna gång hölls mötet i Ålborg Danmark. Själva konferensen hölls på UCN som är University College of Northern Denmark.

Dag 1 ägnades åt de olika projektgrupperna som vi arbetar med och dessa är:
– Academic community
– Student community
– Promotion
– EurBe (europeiskt certifikat)
– Projects committee
– European funded projects

Första dagen fick vi även information om det digitala projekt som hölls på universitetet under 3 dagar och det handlade om att studenter från olika program (tex arkitekt, konstruktörer, ingenjörer osv) blev indelade i projektgrupper för att arbeta fram ett förslag på hur ett nuvarande stall kan omarbetas till att vara stall och restaurang i samma byggnad. Läs mer om detta här.

Dag 2 vart helt tillägnat BIM, vi fick höra flera olika föreläsare berätta om hur de arbetar med BIM på sina olika byggprojekt. Hur de tycker att det fungerar, fördelar och saker att tänka på.

Dag 3 innehöll ett styrelsemöte samt en teknisk visit.

För att läsa mer om AEEBC klicka här.

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.