Rekordhögt bostadsbyggande

Boverkets indikatorer november 2016 publicerades i dagarna vilket är en analys på utvecklingen på bygg- och bostadsmarknaden med byggprognos.

Boverkets prognos är att byggandet av 64 000 bostäder påbörjas i år medan 67 000 bostäder påbörjas nästa år. Enligt Statistiska Centralbyrån påbörjades preliminärt över 36 000 bostäder under första halvåret 2016. Uppgiften är dock osäker, och utfallet kan ha varit lägre.

Aktiviteten är hög på många håll. I Storstockholm liksom i större kommuner som Örebro, Linköping, Helsingborg, Uppsala, Umeå och Växjö har det börjat byggas många bostäder.

I dagsläget är det kapaciteten inom byggsektorn och troligen även inom kommunerna som utgör det främsta hindret för ett ökat byggande. Den höga aktiviteten driver upp byggpriserna, vilket kan hålla tillbaka byggandet av hyresrätter. Kapaciteten i byggsektorn ökar sannolikt, men långsamt.

Boverkets-indikatorer-november-2016

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.