Förbundsstämman 2018

Veckoslutet 25-26 maj hölls 2018 års förbundsstämma i Helsingborg. Fredagens golftävling spelades på Rya Golfklubb och högst upp på pallen hamnade Björn Mårtensson. På kvällen välkomnades tillresta SBRare med en Helsingborgsklassiker, att tura över sundet.

Stämman hölls på lördagen på Hotell Mollberg och inledes med en genomgång av VD Björn Edebrand av förbundets verksamhet det gågna året.

Härlig vy under båtturandet över sundet

Björn presenterade utvärdering av Strategiplan 2018 samt jämförelse med verksamheten 2014 med 2017 gällande ekonomi, medlemsutveckling, kommunikation och marknad, utbildning och expertgrupper.

Omsättningen har ökat från 10,5 miljoner till 14,6 miljoner. Medlemsantalet har varit stabilt vilket innebär att ett tillflöde av nya medlemmar har skett då det är många som träder ur SBR av åldersskäl. Detta har inneburit en föryngring och medelåldern för en medlem är nu 57 jämfört med 61 år 2014.

Sedan 2014 mäter SBR i vilken utsträckning medlemmarna är nöjda med sitt medlemskap i SBR med hjälp av ett nöjdhetsindex. 2014 skattade medlemmarna sin nöjdhet till 4,16 på en femgradig skala. 2017 var värdet 4,22.

Fler nyheter under perioden 2014-2017 är att verksamhetssystemet idag är molnbaserat, SBR karriär med mentorprogram, praktik, jobbsök och ett talangprogram har startats upp. Mediasatsningar såsom medverkan Fuskbyggarna i Tv4 och närvaro på LinkedIn och Facebook samt sökordoptimerad hemsida har bidragit till ökad kännedom om SBR. Fler aktiva lokalavdelningar och fler aktiviteter lokalt har inneburit att det centrala bidraget till lokalavdelningarna har ökat från 70 000 kr 2014 till 270 000 kr det senaste verksamhetsåret. Ytterligare försäkringslösningar har tagits fram. Efter att ha jämfört då med nu fortsatte Björn Edebrand att redogöra för styrelsens framtidsarbete, en tydliggjord värdegrund och en uppdaterad SBR slogan ska tas fram. Styrelsen arbetar också med att ta fram strategiplan 2020 med prioriterade områden; medlemsutveckling, kommunikation och marknad, utbildning och expertgrupper.

Stämmodeltagare

Lilian Axenstedt från Karlstadsavdelningen valdes in som ny ledamot i förbundsstyrelsen. Marie Fägerman lämnar styrelsen, i övrigt gjordes inga förändringar i förbundsstyrelsens samansättning.

I år är det 55 medlemmar som uppmärksammas för att ha varit medlemmar i förbundet i 25 år. En av dessa 25-åringar var på plats, Urban Tjärnström från Norrköpingsavdelningen och mottog diplom och förtjänstmärket ur ordförande Michael Maddisons hand.

Anders Hedén uppdaterade stämman om arbetet med den nya expertgruppen för Byggprojektledning.

I samband med högtidsmiddag som hölls på restaurang Parapetern i Norra hamnen delades SBR:s utmärkelse Byggstenen ut. Utmärkelsen går till den eller de som gjort en fördömlig insats för byggandet eller förvaltandet i Norden. Pristagaren får även ett stipendium på 50 000 kr. Utmärkelsen har inte delats ut sedan 2011 men går i år till SBR:s mångårige medarbetare Uno Rydholm.

Vänster bild: Ordförande i Helsingborgs lokalavdelning, Camilla Werme, mottar SBRs standard Höger bild: Stockholm vann medlemsvärvningstävlingen och Norrköping kom tvåa

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.