Nordiskt Byggsymposium

Den 3-4 september 2021 var det återigen dags för Nordiskt byggsymposium, denna gång på Island. Med från oss var Ordförande Anders Hedén, VD Björn Edebrand samt Utbildningsansvarig Linn Bessner.

Dag 1 började med föreläsningar och avslutades med ett besök på byggarbetsplatsen för Reykjaviks nya sjukhus.

Den första föreläsningen handlade om cirkulär ekonomi och Islands första distrikt som till mestadels är byggt av återvunnet material. Den andra föreläsningen handlade om hur arkitekter och designerns valt att arbeta med att skapa nya byggnader i områden som sedan tidigare bestått av äldre byggnader. Den sista föreläsningen handlade om den nya businfrastrukturen i Reykjavik, anledningen till den nya strukturen är att få bussarna att gå snabbare och få fler att välja publika transporter med gröna energikällor.

Efter lunch begav vi oss till vårt studiebesök, det nya sjukhuset vilket ska rymma bägge nuvarande sjukhusen som finns i Reykjavik.  Sjukhuset kommer ha fokus på digitalisering och teknologiska lösningar, flexibilitet för att möta framtida behov både gällande miljö själva läkarvetenskapen. De flesta patientrummen kommer vara enskilda rum med egen toalett, detta med tanke på den senaste pandemin.

Under dag 2 fick vi lyssna på organisationerna från övriga länder, dels vad de har arbetat med senaste åren och vad de har för fokus för framtiden. Detta är mycket intressant och vi har mycket att lära av varandra. Organisationen på Färöarna är den minsta med ca 100 medlemmar medan den Danska organisationen är den största med ca 10 000 medlemmar.

Aktuellt

SBRs fysiska event åter igång!

Välkommen till höstens event inom Byggprojektledning. Vi bjuder på mingel, tilltug samt föreläsning om Världens främsta BIM projekt.  Kvällen är kostnadsfri och vi kommer arrangera

Läs mer »

Nyheter

SBR Nyhetsbrev nr 10/2021

I senaste numret av nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om vår kommunikationssatsning, lokala aktiviteter kommande veckorna, Besiktningsmannaboken 2022 samt nytt från Foyen. Trevlig läsning!

Läs mer »

Besiktningsmannaboken 2022

Besiktningsmannaboken berättar hur småhus bör byggas och besiktigas.   Den populära Besiktningsmannaboken har nu kommit i en ny version, Besiktningsmannaboken 2022. Boken kan fritt laddas ned

Läs mer »

Kalender

dec 01 2021

PBL

Elite Palace Hotel
Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons
SBR:s webbplats använder cookies.