Nordiskt Byggsymposium

Nordiskt byggsymposium är en organisation som årligen samlar sina medlemmar till en gemensam konferens innehållandes föreläsningar, studiebesök samt utbyte av idéer och inspiration. Organisationerna kommer från (förutom Sverige): Norge, Danmark, Island, Finland och Färöarna och dessa är, precis som SBR, medlemsorganisationer för ingenjörer inom bygg och fastighet.

Den 2-3 september var det dags för årets konferens, denna gång i Oslo. Med från SBR var ordförande Anders Hedén, Vd Björn Edebrand och utbildningsansvarig Linn Bessner.

Dag 1 började med föreläsningar med tema återvinning och återbruk. Vi fick även en föreläsning från Veiddeke om hur de byggde det nya Munchmuseet. Efter lunch var det dags för guidat besök på nämnda museum utifrån ett byggperspektiv. Detta kompletterade föreläsningen vi tidigare fått av Veiddeke på ett bra sätt.  Som tur var fick vi även möjlighet att titta på själva utställningen.  

Under dag 2 var det dags för samtliga organisationer att berätta om vad som är nytt i deras länder samt i sin  organisation. Den punkten är alltid intressant då vi är så lika men ändå olika i uppbyggnad och medlemsantal men vi finner alltid inspiration och idéer av varandra. Bland annat har vi tack vare detta varit på studiebesök i Finland med våra anslutna studenter samt fått idéer för flera olika projekt som vi tagit fram.

Nästa år är det SBR som står för värd för symposiet. 

Aktuellt

Nyheter

KA-nytt nr 2/2023

Detta utskick innehåller information om SBRs expertgrupp för Kontrollansvariga enligt PBL, nyheter samt rättsfall.  Du finner utskicket här.   

Läs mer »

SBR Nyhetsbrev nr 5/2023

Nya styrelsemedlemmar, motion och solcellsbesiktningskurs   Bästa medlem, På förbundsstämman i Göteborg omvaldes Anders Hedén, enhälligt, som förbundsordförande. Två nya ledamoter och 2 nya suppleanter

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.