Nordiskt Byggsymposium 2024

Varje år träffas deltagare från SBRs nordiska systerorganisationer för en konferens. Detta år var det Finlands tur att arrangera.

Vi möttes upp i Helsingfors och fick en föreläsning av arkitekten som ritat Hotel Mestari i centrala Helsingfors. Byggnaden var tidigare en kontorsbyggnad och de gjorde i princip om allt, även vissa delar av fasaden.

Dagen efter åkte vi tåget till Tammerfors där varje organisation fick presentera vad som händer i de olika länderna. Dels inom organisationerna samt gällande lagstiftning om energi och miljö i bygg och fastighetsbranschen.

Efter lunch fick vi ett föredrag om tunneln som har byggts under Tammerfors (den längsta i Finland) samt ett annat om Arenan och hotellet Nokia Areena. Läs mer om tunneln här samt arenan här.

Efter frukost den tredje dagen var det dags för diskussioner bland deltagarna. Vad tycker vi fungerar bra med Nordiskt byggsymposium samt hur vill vi ha det framöver. Vi beslöt även att Danmark kommer arrangera nästa år.  

Under lunchen fick vi en trevlig guidad tur på en av sjöarna i Tammerfors.

Aktuellt

Konsultdagarna 2024

Välkommen till Konsultdagarna 2024! I år kommer vi arrangera eventet på Sheraton hotel i Stockholm, den 21 november. Inbjudan är både för medlemmar samt icke-medlemmar. 

Läs mer »

Nyheter

Digitalt seminarium om ventilation

SBRs expertgrupp för Tekniska specialister bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning om ventilation den 14 oktober kl. 08.30. Föreläsare: Andreas Martinsson Björkdahl, från Svensk ventilation,

Läs mer »

Besiktningsmannaboken 2024

En ny revidering av Besiktningsmannaboken har släppts. Konsumentverket, Svenska Byggingenjörers Riksförbund (SBR), Trä- och Möbelföretagen (TMF), Villaägarnas Riksförbund samt Gar-Bo Försäkring AB har reviderat Besiktningsmannaboken

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.