Möte med AEEBC

Den 27-28 oktober var vice ordförande Urban Tjernström och utbildningsansvarig Linn Bessner, med på den vårliga konferensen med AEEBC.

AEEBC grundades 1990 och representerar bygg- och konstruktionsexperter inom Europa och har organisationer liknande SBR som medlemmar. Vidare har organisationen nära kontakt med företag samt flera universitet kopplade till sig. AEEBC ansvarar bland annat för flera EU projekt och har titeln “European Building Expert” som medlemmar i organisationerna kan använda sig av om förkunskapskraven är nådda. För att läsa mer om och ansöka om denna titel klicka här.

Konferensen dag 1Första dagen på konferensen började med att vi fick föreläsningar från olika universitet i Europa om hur det går med EU-projektet Smart Rehabilitation 3.0. Projektet är ett 30 månader långt projekt som samfinansieras av Europeiska unionens Erasmus+-program under åtgärd 2: Strategiskt partnerskap för högre utbildning. Projektet syftar till att mildra och täcka gapet mellan utbildningsutbudet och den professionella verkligheten, genom att definiera en ny profession som “rehabiliteringsexpert”. Detta genom att skapa homogena läroplaner på europeisk nivå inom universitetsutbildningar. Läs mer om projektet här. Efter lunch fick vi se laboratoriet som finns på universitetet vi var på (Madrids tekniska universitet), där har de olika laboratorium för bland annat solcellspaneler, klimat, fukt samt testning av olika betongmaterial. Dagen avslutades med ett besök på ett slott från 1638 som nu undergår en omfattande renovering, vi fick höra om hur de tänker kring material, återvinning och hur de ska modernisera byggnaden men samtidigt behålla stor del av grunden.

 

Dag 2 innehöll redovisning av de olika projekt som vi arbetar med inom AEEBC, bland annat olika Erasmusprojekt, digitaliseringsprojekt samt energi och miljöprojekt. Därefter berättade de olika organisationerna om vad som händer i våra olika länder gällande bygg och fastighet och vi gick igenom hur vi ska arbeta framöver.

För mer information om de olika projekten klicka här.  

På kvällen hölls en trevlig middag för alla och en möjlighet till med idé och kunskapsutbyte.

 

Del av laboratoriet
Linn och Urban
Vägg med växlighet

Aktuellt

Nyheter

Artiklar på Hemnet

Från idag och 6 veckor framåt har vi flera olika artiklar uppe på hemnet.  Du finner dem via nedan länkar: Artikel om Dolda fel här.

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.