Jan Ullberg ny ordförande i Överlåtelsebesiktningsgruppen

Efter 8 år som ordförande i ÖB-gruppen avslutar Jan Persson sitt uppdrag vid årsskiftet.  Vi tackar Jan för hans arbete och fina insatser för SBR under alla dessa år.

Vi välkomnar Jan Ullberg som tar över som ny ordförande from januari 2016. Nedan följer Jan Ullbergs presentation av sig själv:

“Hej, mitt namn är Jan Ullberg och jag vill tacka sittande styrelse i överlåtelsebesiktningsgruppen för förtroendet att välja mig som ny ordförande från 2016. Jan Ullberg

Jag ser med stor glädje fram mot att få vara med på symposierna framöver. Uppdraget innefattar att jag håller i och är ansvarig för dessa. Min tanke med symposierna är att än mer lyfta fram erfarenhetsutbytet mellan deltagarna.

Att hålla i grundkursen ser jag också mycket fram mot, att tillsammans med Ragnhild och Stefan, utbilda våra nya kollegor känns som en ynnest, även här kommer det ju innebära en stor portion möjlighet till att lära sig mer även för mig och då två gånger per år, fantastiskt.

Jag minns från den grundkurs jag gick för Jan P, Ragnhild och Stefan 2011 att det var viktigt med den pedagogiska plikten, det liksom svetsades in i mitt inre och jag har tänkt på det i många situationer framöver. För om jag utför min yrkesroll på ett alldeles förträffligt sett, oavsett vad det handlar om, med massor av teknisk kunskap, erfarenhet och förmågor som gör att jag vet och förstår hur saker och ting hänger ihop och konsekvenser av detta, inte förmår att förmedla det till andra så är mina kunskaper och erfarenheter inget att ha. När jag själv stått inför en situation där jag tänkt att detta är ju självklart, varför frågar de om det? Förstår jag idag, att om något är självklart, så är det just det. Klart för mig själv och kanske inte för alla andra.

Jag är verksam inom alla tre, idag förekommande, expertgrupper i SBR, och har en relativt jämn fördelning mellan entreprenadbesiktningar, kontrollansvar och överlåtelsebesiktningar. Jag inser att jag kommer vara tvungen att släppa på något för att möjliggöra att ta detta uppdrag, och det kommer inte vara KA-biten eller Entreprenadbesiktningarna. Det är så jag ser på det idag, men det kan ändras.

Jag bor och verkar på Gotland, där jag är född och uppvuxen. Flyttade därifrån i 17 år och lärde mig byggbranschen. 1994  startade jag Byggconstruct AB, som idag är ett av Uppsalas största privatägda byggföretag. Då, 1994 var jag ung, oerfaren och visste inte så mycket om hur man skulle bedriva företag. Efter många långa dagar och år blev ändå resultatet något jag idag är väldigt stolt över. Min kompanjon och en tidigare anställd har drivit företaget vidare på ett förträffligt sett, trots att JAG inte är kvar.

Har fyra barn mellan 7-21 år, vilket är det bästa som hänt mig. På min fritid har jag ett stort intresse av att träna och hålla mig i god fysisk form. Trots min geografiska placering på Gotland, är det längdskidåkning som jag brinner för mest, men även andra konditionsidrotter som löpning och cykel är spännande.

Så med hjälp av alla er som har med SBR att göra i allmänhet, er som jobbar med överlåtelsebesiktningar i synnerhet och vi som är byggnadsingenjörer generellt, tänkte jag att VI tillsammans ska ta vårt fina förbund och våra expertgrupper vidare in i andra decenniet i 2000-talet.

Jag tar rollen som ordförande i överlåtelsebesiktningsgruppen med stor respekt och en ännu större önskan om ett gott samarbete med er alla där ute som känner sig stolta över att ha ett så roligt, intressant och givande jobb att gå till varje dag.”

Aktuellt

Nyheter

SBR nyhetsbrev 11/2020

I senaste numret av SBR nyhetsbrev kan du läsa om ny hemsida, digitala föredrag, nytt från Foyen samt om Konsultdagarna. Trevlig läsning! Du finner brevet

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons
SBR:s webbplats använder cookies.