I Boverkets byggregler, avsnitt 6:5, anges att ”Byggnader ska utformas så att fukt inte orsakar skador, lukt eller mikrobiell växt som kan påverka hygien eller hälsa. (BFS 2014:3).” och som allmänt råd anges att ”Kraven i avsnitt 6:5 bör i projekteringsskedet verifieras med hjälp av fuktsäkerhetsprojektering.” Det rekommenderas även att fuktsäkerhetsprojektering görs enligt metoden ByggaF. Men vad är fuktsäkerhetsprojektering? Vad innebär det, och hur gör man?
I den här kursen ger vi en introduktion till begreppet Fuktsäkerhetsprojektering där vi går igenom metodiken i ByggaF, repeterar den grundläggande fuktmekaniken, samt ger exempel på kvantitativ och kvalitativ fuktsäkerhetsprojektering med några konkreta exempel.
Kursen vänder sig till dig som på något sätt kommer i kontakt med fuktsäkerhetsfrågorna, t.ex. som beställarens ombud eller som projektör, och därför behöver veta vad fuktsäkerhetsprojektering handlar om och syftar till.
Kursdatum våren 2018
22 mars, Scandic Victoria Tower, Stockholm – Anmälan här
Kursavgift: 5300 kr (SBR-medlem och ansluten 4900 kr)
Kursledare: Byggingenjör SBR Sture Lindmark
Föreläsare Sture Lindmark är Teknologie doktor Byggnadsmaterial, f.d. Universitetslektor (Byggnadsmaterial) samt Skadeutredare med inriktning på fukt- och materialfrågor