Föreläsningskväll Juridik och hållbarhet, Uppsala

Den 10 april var vi ca 70 deltagare både sakkunniga inom bygg- och fastighetsbranschen och studenter på vår föreläsningskväll på Clarion Hotell Gillet i Uppsala.


Kvällen började med mingel och förtäring där deltagarna hade möjlighet att gå runt och besöka våra olika utställare och svara på kvällens tipspromenad. Utställarna var Vilpe och NCC.


Därefter hölls en kort presentation om SBR innan det var dags för Johan Bengtsson från Foyen att föreläsa om Juridik. Han delade föreläsningen i tre akter. Den första delen handlade om entreprenadkontrakt och förutsättningar för att ändra ett avtalat pris. Den andra akten handlade om digitalisering och han uppmanade om att begränsa antalet handlingar som beställarna främst skickar iväg, och att läsa allt du får. I den sista akten pratade han bland annat om att tänka på att få beställarens godkännande innan du använder projektet som referens.


Därefter var det paus med fika och mingel. Efter pausen fortsatte Anders Boström och Kjell Karlsson att föreläsa om återvinning. De pratade om lönsamhet att genom framtidens teknik ta till vara på dåtidens material. De vill att man ska börja tänka annorlunda, vilka material finns redan vid en renovering och hur kan vi använda dem på ett nytt sätt?


Kvällen avslutades med en prisutdelning till vinnaren av tipspromenaden. Vinnare blev Camilla Clarkson – Project manager – WSP. Stort grattis!


Är du intresserad av fördjupa dina kunskaper inom entreprenadjuridik så är du varmt välkommen att boka dig här.

                       

Aktuellt

Nyheter

Nytt poddavsnitt släppt

I senaste avsnittet hade jag ett samtal med Jonas Granberg, medlem i SBRs expertgruppstyrelse för entreprenadbesiktning. Samtalet handlade om Garantibesiktning. Vad innebär en garantibesiktning? När

Läs mer »

Artiklar på Hemnet

Från idag och 6 veckor framåt har vi flera olika artiklar uppe på hemnet.  Du finner dem via nedan länkar: Artikel om Dolda fel här.

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.