Fantastisk stämmohelg!

Den 6-7 maj var det dags för årets stämmohelg, äntligen fysiskt, och så roligt det blev!

Att vi äntligen kunde träffas gav mycket energi och vi delade med oss av kunskap samt fick inspiration av gästföreläsare och varandra.

Dag 1 började med SBRs årliga golftävling och vinnaren i år blev Antti Paananen. Grattis!
På kvällen träffades vi för en intressant föreläsning om Centralstaden: ” Projektet är ett av Jernhusens största stadsutvecklingsprojekt någonsin och omfattar en överdäckning av spårområdet och utbyggnad av centralstationen för att matcha en fördubblad passagerarkapacitet. Målet är att skapa en ny plats, med bättre förbindelser mellan de olika kollektivtrafikslagen som är mer tillgänglig, trygg och attraktiv.” Läs mer på centralstaden.se

Efter föreläsningen serverades middag och vi gästades av en trollkarl som bjöd på spektakulära tricks.

Dag 2 inleddes med fria diskussioner. VD Björn Edebrand informerade om vad som hänt i SBR det senaste året samt aktuella projekt följt av frågestund.  Se presentationen här. Efter fria diskussioner var det dags för stämman. 2 nya ledamöter valdes in i styrelsen, Oskar Thörn från Uppsalaavdelningen samt Johan Smeds från Blekingeavdelningen (se presentatin nedan). Vi tackar de två avgående ledamöterna Marie Fägerman och Michael Sjövall för deras arbete under åren.

På kvällen möttes vi upp av en ångbåt som tog oss på en rundtur och som sedan släppte av oss vid Vasamuseet för en guidad visning och spektakulär middag.

Vi tackar alla som deltog och önskar alla medlemmar välkomna till nästa års stämma!

Se bilder från stämman och presentation av Oscar Thörn och Johan Smeds nedan

 

Högtidsmiddagen
Stämmopresidiet
Stämmodeltagare
Vasa

 

Presentation av nya styrelsemedlemmar:

Oskar Thörn har varit medlem i SBR sen 2012. Han sitter också i styrelsen för Uppsala lokalavdelning sen 2014. Först som sekreterare, men 2018 så tog han över som ordförande. Oskar har arbetat ihop med Martin Bjerking, ordförande i expertgruppen för Överlåtelsebesiktning, sen 2011. Nästan uteslutande med överlåtelsebesiktningar, men även inom entreprenad. Tillsammans driver de sen 2018 företaget Bo Bjerking Fastighetskonsult. 

Johan Smeds är vd för Villaingenjören Sverige AB, och har många års erfarenhet från arbete som byggnadsteknisk expert i sitt egna företag, samt hos Villaägarnas Riksförbund. Där har han i över 10 års tid tillhandahållit byggnadsteknisk rådgivning till landets villaägare och ansvarat för Villaägarnas remissarbete i bygg- och energirelaterade frågor. Johan är idag medlem i SBR, där han är aktiv i expertgruppen för tekniska specialister. Det han gillar med SBR är att det är en aktiv och mycket verklighetsförankrad organisation som ständigt vidareutvecklas.

Oskar Thörn
Johan Smeds

Aktuellt

Nyheter

Nytt poddavsnitt släppt

I senaste avsnittet hade jag ett samtal med Jonas Granberg, medlem i SBRs expertgruppstyrelse för entreprenadbesiktning. Samtalet handlade om Garantibesiktning. Vad innebär en garantibesiktning? När

Läs mer »

Artiklar på Hemnet

Från idag och 6 veckor framåt har vi flera olika artiklar uppe på hemnet.  Du finner dem via nedan länkar: Artikel om Dolda fel här.

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.