Det nya träbyggandet

Träbyggandet har historiskt sett präglats av stockens och brädans proportioner. Liggtimmertekniken utvecklades via resvirke till systemet med två-tum-fyra som adopterades från USA. Det är en formtradition som varit intimt förknippad med trämaterialets egenskaper och som följt utvecklingen av verktygen för bearbetning – yxan, sågen, hyveln – och som idag präglas av hög industrialiserings- och prefabriceringsgrad. Idag framstår två fenomen som de starkaste konkurrensfördelarna för träbyggandet: det adopterade lean-tänkandet som implementerats inom trähusproduktionen och korslaminerat trä, KL-trä.

Läs mer om detta på Husbyggaren här.

trabyggandet-hb1604-1

Aktuellt

Semestertider

Från eftermiddagen den 4 juli till den 4 augusti har vi semesterstängt på SBR. Nedan finner du lite information under tiden. Om du vill få

Läs mer »

Webinarium Underhållsplaner

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning gällande underhållsplaner. Claudio Nägeli, Grundare SINOM och Doktor Bygg- och miljöteknik Chalmers, kommer gå igenom

Läs mer »

Nyheter

Referat stämmohelgen

  Vilken helg det blev! SBR, tillsammans med Svenska Byggmästare och ingenjörsförbundet YH i Finland arrangerade en fullspäckad helg på Åland den 16-18 maj.  Fredagen:SBRs

Läs mer »

Konsultdagarna 8 maj, Stockholm

Inledande presentationer ​ Linn Bessner från SBR inledde kvällen med att presentera organisationens arbete, medlemsförmåner och hur man ansluter sig till förbundet. En film visades som

Läs mer »

Om AB25 ABPU25

I senaste poddavsnittet har vi tagit oss ett litet samtal med advokat Johan Bengtsson från Foyen advokatfirma gällande föreslagna nyheter samt förändringar i kommande AB25

Läs mer »

Nytt poddavsnitt!

I senaste poddavsnittet har vi pratat med Jonas Edahl från Boverket gällande de nya Byggreglerna.  Du finner avsnittet här. 

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.