Föreläsningskväll den 17 oktober, Norrköping

 

 


Den 17e oktober anordnade vi på SBR Byggingenjörer en föreläsningskväll i Norrköping med fokus på energi och fuktsäkerhet. Det var ett fint tillfälle att mingla och diskutera med branschkollegor över en smörgås och kaffe, men framför allt att lyssna på inspirerande kunskap från våra föreläsare.

Ett stort tack till föreläsarna samt alla som deltog – tillsammans lär vi oss och bidrar till bättre energikrav och fuktsäkerhet på projekten. 

 Vi hade även några utställare under kvällen, Vilpe, Llentab och SFS.

 

Energi

Helena Bülow-Hübe från FOJAB pratade om de nya energikraven i de svenska byggreglerna och hur viktigt det är att förstå byggnadens värmebalans för att uppnå bästa möjliga energiprestanda. Det var särskilt intressant att höra hur detaljer som U-värdet på fönster påverkas av vilka material som används. Hon betonade också vikten av att samordna energiaspekter genom hela byggprocessen. En spännande idé var att använda trä istället för stål runt fönster för att minska energiförluster.

 

Fuktsäkerhetsprojektering

Efter det tog Olof Mundt-Petersen från Polygon och Lunds Universitet över och gick in på djupet kring fuktsäkerhetsprojektering. Han förklarade hur viktigt det är att ha ett bra fuktsäkerhetsprogram för att undvika problem längre fram. Något som verkligen fastnade var vikten av att montera snabbt under torra förhållanden och hur noggrann granskning av ritningar spelar en avgörande roll för att bygga hållbara och fuktsäkra hus.

 

Det var en mycket givande kväll full av nya insikter och intressanta diskussioner – en påminnelse om hur viktiga dessa ämnen är för oss som jobbar inom bygg- och fastighetsbranschen.

 

Vinnaren av tipspromenaden och kommande träffar

Kvällen avslutades med en prisutdelning till vinnaren av tipspromenaden, Stefan Rüdow, stort grattis!

Kommande nätverksträff arrangeras:
– Konsultdagarna i Stockholm den 21 november.

Varmt välkomna att boka dig och dina kollegor till de kommande nätverksträffarna här.

Aktuellt

Konsultdagarna 2024

Välkommen till Konsultdagarna 2024! I år kommer vi arrangera eventet på Sheraton hotel i Stockholm, den 21 november. Inbjudan är både för medlemmar samt icke-medlemmar. 

Läs mer »

Nyheter

Förbundsstämman 2025

Förbundsstämman och kringaktiviteter kommer arrangeras på vägen till och på Åland den 16-18 maj 2025. Det går utmärkt att anmäla sig utan att närvara under

Läs mer »

Digitalt seminarium om energi

SBRs expertgrupp för Tekniska specialister bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning med tema energi. Föreläsare: Peter Karlsson, från Aktea Energy,  är en erfaren seniorkonsult inom energi

Läs mer »

Digitalt seminarium om ventilation

SBRs expertgrupp för Tekniska specialister bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning om ventilation den 14 oktober kl. 08.30. Föreläsare: Andreas Martinsson Björkdahl, från Svensk ventilation,

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons


SBR:s webbplats använder cookies.