Entreprenadjuridik – grund och fortsättningskurs

domstol

 

Detta är en tvådagarskurs i entreprenadjuridik som riktar sig till alla (beställare, entreprenörer, besiktningsmän m.fl) som tillämpar AB 04 och ABT 06.

Kan du tolka kontraktshandlingar? Vilka ersättningsregler finns och hur tillämpas och tolkas dessa? Vad är egentligen hinder, forcering och rubbade förutsättningar? Får entreprenören avbryta arbetena och när i så fall? Vilka regler gäller vid skadestånd? Vad är besiktningsmannens uppdrag och ansvar?
Föreläsningarna varvas med övningsexempel som vanligtvis bygger på verkliga rättsfall. Fördjupa dina kunskaper i AB och ABT och lär dig undvika fallgroparna.

Kursen ger dig dels grundläggande kunskaper i entreprenadjuridik samt en möjlighet att ha med dig praktiska frågor från din vardag. Vid kurstillfället kommer vi att gå igenom standardavtalen AB 04 samt ABT 06, de viktigaste regelverken i en entreprenad. Efter kurstillfället har du kunskaper om beställarens och entreprenörens skyldigheter och rättigheter. Efter kurstillfället har du förhoppningsvis också fått mer kunskap om besiktningens och besiktningsmannens funktion och rättsverkan.

Anmäl dig till kursen Entreprenadjuridik grund och fortsättningskurs

Pris: 10 100 kr (SBR-medlem 9 500 kr)
Föreläsare:  Hedvig Lagrell

Datum och anmälan:

2-3 november 2020, Scandic Victoria Tower, Stockholm – Anmälan här

SBR erbjuder även  kursen Avancerad entreprenadjuridik som är nästa nivå efter denna kurs, läs mer om den här.

Våra föreläsare:

Hedvig är Advokat och arbetar inom Entreprenad och Fastighetsområdena. Hos SBR föreläser hon inom grund och fortsättningskurs Entreprenadjuridik.

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss:

Linn Bessner – 08-462 17 93
linn.bessner@sbr.se

Alex Cohen – 08-462 17 94
alex.cohen@sbr.se

Telefonväxel: 08-462 17 90
info@sbr.se

Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR