Rapport från KA-symposiet den 27-28 september

Symposiet gick av stapeln på Scandic Alvik i Bromma och det var totalt 15 deltagare från SBRs expertgrupp för Kontrollansvariga enligt PBL.

Ansvarig för symposiet var gruppens ordförande Mats Löfgren och med som föreläsare var även andra medlemmar från styrelsen. Utöver dessa hade vi en gästföreläsare på plats, Niklas Nester, som talade om BIM. BIM innebär att göra en 3D-modell i byggprocessen för projektering och visualisering.

Said Elmi, Byggnadsinspektör i Stockholms stad samt medlem i styrelsen, talade om KA-rollen, byggherrar samt kommunen. Andra föreläsningar under symposiet handlade om PBL Kunskapsbanken, Kontrollplaner samt ett grupparbete.

Dag två avslutades med tentamenskrivning för de i behov att uppdatera sitt certifikat.

Nästa symposium för KA är i Malmö den 15-16 november. Välkommen med din anmälan även om du inte är medlem i expertgruppen. Mer information här.

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.