Nu startar SBR nya kurser inom Byggprojektledning!

Nu startar SBR nya kurser inom Byggprojektledning!

Vill du utveckla dig som projektledare?

Då är SBRs kursprogram för Byggprojektledare något för dig. Utbildningen kommer innehålla 4 fristående kursblock där samtliga block pågår under 4 dagar i sträck. De olika kursblocken är uppdelade i de 3 behörighetsområdena Projektutveckling,  Projektering, Produktion samt ett fördjupningsblock inom Byggprojektledning, detta block sträcker sig över samtliga delar av projektet. Detta för att möjliggöra verklig fördjupad kunskap i byggprojekts samtliga delar. Deltagarna kan välja på att gå samtliga block eller gå enstaka.

I anslutning till block Byggprojektledning finns möjligheten  att skriva tentamen som ligger till grund för möjligheten till medlemskap i SBRs expertgrupp för Byggprojektledning samt ansökan om Av SBR godkänd Byggprojektledare och certifiering via RISE. Reglerna för detta finner du här.

Block Produktion är inplanerad till november 2019. Det kan dock komma att bli förändringar om vi märker att många efterfrågar ett visst block.

Innehåll:

Utbildningen är uppbyggd på samma sätt som ett byggprojekt i verkligheten, från Projektutveckling till avslut av Byggherrens projekt. Under kursen kommer ni löpande att arbeta med övningar kopplade till ett verkligt case från samhällsbyggnadssektorn.

Inom samtliga block kommer ledarskapsfrågor löpa genom övningar och i block Byggprojektledning kommer ledarskap vara mer övergripande.

Blocket med inriktning på Projektutveckling fokuserar på din roll som projektledare från projektstart till godkänt program (4 dagar): Initiering, styrning, ekonomi, affär och lönsamhet, planering, genomförande, avslut samt myndighet och planprocessen.

Blocket med inriktning på Projekteringsledning fokuserar på din roll som projektledare från godkänd systemhandling till godkänd detaljprojektering (4 dagar): Initiering, styrning, ekonomi, planering, genomförande, myndighet och planprocessen, avslut, samt upphandling/juridik.

Blocket med inriktning på Produktion fokuserar på din roll som projektledare från genomförande till överlämning (4 dagar): Styrning, ekonomi, planering, genomförande, avslut samt entreprenadjuridik.

Blocket med inriktning Byggprojektledning, hela byggprocessen (4 dagar): Ledarskap, initiering hela byggprocessen, styrning, planering, ekonomi, myndighet och planprocessen, genomförande, avslut samt juridik.

 

Kursen vänder sig till:

Dig som arbetar som projektledare och som vill ha fördjupade kunskaper. Vi rekommenderar att deltagarna har viss erfarenhet från att vara projektledare för blocken Projektutveckling, Projekteringsledning samt Produktion och att deltagarna i block Byggprojektledning har lång erfarenhet av projektledning.

Pris:
Block Byggprojektledning: 19 500 kr (SBR-medlem 18 500 kr) exklusive moms
Block Projektutveckling: 18 700 kr (SBR-medlem 17 700 kr) exklusive moms
Block Projekteringsledning: 18 200 kr (SBR medlem 17 200 kr) exklusive moms
Block Produktion: 18 200 kr (SBR medlem 17 200 kr) exklusive moms

Föreläsare: Åsa Jacobsson inom projektledning, Johan Bengtsson inom juridik, Carina Cederlund inom ledarskap. Vidare föreläser Torkel Öste inom Plan och Tillståndsprocessen samt Per-Olov Karlsson inom ekonomi.

 

Tillfällen:

Block Projektutveckling:
28-31 januari 2019, Elite hotel Palace, Stockholm – Anmälan görs här

Block Projekteringsledning:
19-22 mars 2019, Scandic Victoria Tower, Stockholm – Anmälan görs här

Block Byggrojektledning: 

13-16 maj, Scandic Victoria Tower, Stockholm (tentamen ingår i anmälan) – Anmälan görs här

 

Har du frågor, tveka inte utan ta kontakt med utbildningsansvarig: linn.bessner@sbr.se

Kurserna genomförs med huvudföreläsare från Projektengagemang.

 

 

 

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.