Beskrivningsteknik Anläggning

Att skriva förfrågningsunderlag och tekniska beskrivningar kräver goda kunskaper i AMA Anläggning, MER, AMA AF och AB/ABT.

Beställare och projektörer måste kunna hitta i AMA, förstå hur den är upplagd och ha en ingående kännedom om de regler som gäller för tekniska beskrivningar som refererar till AMA. Det är också viktigt med kunskap om kopplingen till mät- och ersättningsregler (MER). Man måste även ha insikt både i BSAB-strukturen och innebörden av texterna.

Med inblick i AMA och dess regelverk kan du förbättra de tekniska beskrivningarna. Det minskar riskerna och det tjänar både du och din uppdragsgivare på.

Kursmål

En kurs för dig som vill lära dig att på ett rationellt sätt upprätta tekniska beskrivningar av hög kvalitet. Kursen ger dig utökade kunskaper om den tekniska beskrivningens roll och du får råd om hur du använder AMA, praktiskt och teoretiskt.

Målgrupp

Målgruppen för kursen är främst beskrivande projektörer och beställare, men även entreprenörer som utför totalentreprenörer.

Kursinnehåll

Under kursdagen går vi igenom hur du upprättar en teknisk beskrivning byggd på AMA Anläggning, RA och MER. Vi varvar teori och allmän beskrivningsteknik med att du får lösa övningsuppgifter tillsammans med övriga kursdeltagare. Genom dessa övningar, får du tillämpa ditt kunnande.

Förkunskaper

Du bör ha gått någon AMA Anläggning utbildning exempelvis vår grundkurs i AMA/MER Anläggning 20, eller ha motsvarande kunskaper. Du bör även ha grundläggande kunskaper om AB 04 och ABT 06. Kännedom om MER Anläggning är en fördel.

Övrig information

Tag med egna exemplar av AMA Anläggning 17 och RA 17 då dessa inte ingår i kursen. Dessa kan beställas via Svensk Byggtjänst 08-457 10 00 eller på Svensk Byggtjänst bokhandel. Där kan du även “prova på” AMA online i 14 dagar, då förutsätter det att du har din padda eller dator med på kursen.

Kursledare

Bo Wahlquist

Pris

5 700 kr per deltagare exkl. moms. I priset ingår kursdokumentation, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Kommande kurstillfällen:
Inget evenemang hittades!

SBRs utbildningar

Få vårt nyhetsbrev om utbildningar

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss:

Linn Bessner – 08-462 17 93
linn.bessner@sbr.se

Alex Cohen – 08-462 17 94
alex.cohen@sbr.se

Telefonväxel: 08-462 17 90
info@sbr.se

SBRs kurser

Besiktning

Bygg och anläggning

Juridik

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Projekt och projektering

Expertgruppernas symposier

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

SBR:s webbplats använder cookies.