I kursen tar vi upp de grundläggande reglerna, pyramidregeln, strukturen samt sambandet mellan AMA Hus 21 gentemot AMA AF 12 och AB 04 för tekniska beskrivningar enligt AMA-modellen. Vi går även igenom viktiga nyheter som finns i AMA Hus 21 såsom kapitel Y som fått helt nya koder, som en anpassning till de övriga teknikområdenas Y-kapitel. Nya toleranstabeller, omformulerade krav för kvarstående vatten på yttertak, omstrukturerat kapitel för fästdon samt förändringar i 1090 serien är andra exempel på nyheter.
Kursmål
Målet med kursen är att du ska få översiktlig kunskap om hur du använder och tillämpar AMA Hus 21. Du får även kunskap om dess koppling till entreprenadjuridiken.
Målgrupp
Grund- eller repetitionskurs för projektörer, entreprenörer och beställare som måste kunna hitta i och förstå uppbyggnaden av AMA.
Kursinnehåll
- Uppbyggnaden och strukturen i AMA Hus 21, RA Hus 21 och kodsystemet BSAB 96.
- Hur olika handlingar fungerar tillsammans i förfrågningsunderlaget samt kopplingen mellan AMA Hus och AB/ABT, AMA AF och myndighetskrav.
- Kort info i hur tekniska beskrivningar baserade på AMA Hus 21 upprättas.
- En lättare övning i att hitta koder i AMA.
- Övergripande information om vilka förändringar som är genomförda i förhållande till tidigare versioner av AMA Hus och RA Hus.
Förkunskaper
Det är en fördel att känna till och hitta i standardavtalen AB 04 och ABT 06. Erfarenhet från tidigare AMA är inget krav.
Övrig information
Tag med egna exemplar av AMA Hus 21 och RA 21 då dessa inte ingår i kursen. Dessa kan beställas via Svensk Byggtjänst 08-457 10 00 eller på Svensk Byggtjänst bokhandel. Där kan du även “prova på” AMA online i 14 dagar, då förutsätter det att du har din läsplatta eller dator med på kursen.
Kursen arrangeras i samarbete med EGA.
Pris digital kurs: 5 700 kr (SBR medlem 5 130 kr)
Pris fysisk kurs: 5 900 kr (SBR medlem 5 310 kr)
Föreläsare: Byggingenjörerna SBR Tomas Thulin eller Marit Öhman