Redovisningsekonom SMEBAB – Stockholm

2018-03-08
Företag: Skanska
Placering: Stockholm
Område: Projektledning

Vi söker en nyfiken, prestigelös och positiv Redovisningsekonom

Skanska Sveriges ekonomiavdelning ansvarar för att kvalitetssäkra beslutsunderlag, den legala redovisningen och rapporteringen till Skanska AB och ledningen. Vår vision är att bli Sveriges mest attraktiva arbetsplats för ekonomer.

Mer om tjänsten

Rollen ingår i gruppen Skanska Mark Och Exploatering Bygg AB (SMEBAB) på Ekonomiavdelningen, som arbetar med redovisning och rapportering av bolag/fastigheter för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling samt bostäder. Som ekonom inom SMEBAB-gruppen arbetar du med såväl löpande redovisning som uppföljning och intern rapportering, i syfte att säkerställa en korrekt legal redovisning. Du bidrar även till att etablera goda processer och rutiner och säkerställa att en god dialog hålls med verksamheten.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a.:

Löpande redovisning
Avstämning av månads-/kvartals-/års-bokslut
Utvecklande av processer och rutiner för att säkerställa en redovisning av hög kvalité
Moms- och inkomstdeklaration
Framtagande av årsredovisning
Administration kring etablering och försäljning av bolag
Övriga administrativa uppgifter som säkerställa korrekta fullmakter, cirkulera dokument etc

Gruppen Redovisning & rapportering SMEBAB, CD och RD Riks består av totalt 14 personer. Den är en del av Skanska Sveriges ekonomiavdelning som totalt består av ca 70 personer.

Ett gott samarbete med såväl initiativ- och ansvarstagande kännetecknar dig

Vi fäster stor vikt av att din personlighet passar in i den befintliga gruppen, att du har lätt för att ta dig in i en arbetsgrupp, skapa förtroende och är lätt att samarbeta med, för såväl interna som externa parter.

Du är initiativtagande och trivs med ordning och reda.

För att passa i rollen bör du ha en fil. kand. i företagsekonomi och erfarenhet av kvalificerad redovisning och skattefrågor och vi ser gärna att du har några års erfarenhet från revision/redovisning.

Det behövs goda kunskaper inom ett eller flera, gärna större affärssystem. Har du erfarenhet av Oracle är det mycket meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag – vi gör urval löpande!

Då vi gillar ordning och reda tar vi inte emot ansökningar via mail. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pia Brunberg på tel. 010-449 30 36. Sista dag att söka tjänsten är 2018-03-22.

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.Annons

Fasticon
Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR