Redovisningsekonom med teamledaransvar SMEBAB- Stockholm

2018-03-08
Företag: Skanska
Placering: Stockholm
Område: Projektledning

Nu söker vi en Redovisningsekonom med teamledaransvar

Skanska Sveriges ekonomiavdelning ansvarar för att kvalitetssäkra beslutsunderlag, den legala redovisningen och rapporteringen till Skanska AB och ledningen. Vår vision är att bli Sveriges mest attraktiva arbetsplats för ekonomer.

Duktig problemlösare som trivs med att arbeta i en dynamisk miljö

Rollen ingår i gruppen Skanska Mark Och Exploatering Bygg AB (SMEBAB) på Ekonomiavdelningen, som arbetar med redovisning och rapportering av bolag/fastigheter för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling samt bostäder.
Som Teamleadare, TL i gruppen SMEBAB bidrar du aktivt med att ta fram och utveckla rutiner som säkerställer leverans av bokslut och årsredovisningar.

Du stödjer och leder arbetet för enhetlig redovisning och rapportering och vid uppstart/ avveckling av bolag till följd av fastighetsförsäljning. Det innefattar ett nära samarbete med både projektutveckling och regionekonomer inom Skanska Sverige.

Som TL kommer du även få rollen som redovisningsansvarig för ett antal bolag inom SMEBAB-koncernen och kommer aktivt bidra till att befintliga lagar och regelverk samt god redovisningssed följs.

Exempel på arbetsuppgifter är:

Avstämning av månads-/kvartals-/års-bokslut
Vara en länk som tillser att korrekt information ges till verksamheten
Utveckling av processer och rutiner för att säkerställa redovisning av hög kvalité
Framtagande av årsredovisning
Svara på frågor från verksamheten
Administration kring etablering och försäljning av bolag
Övriga administrativa uppgifter som att säkerställa korrekta fullmakter

Gruppen tillhör Redovisning & rapportering SMEBAB, där redovisningsgruppen består av sju personer som sitter på vårt fina huvudkontor på Kungsholmen.

Har du lätt för att skapa förtroende och vill vara ett naturligt stöd och bollplank

kan du vara rätt person för den här tjänsten. Du bör ha en akademisk examen som omfattar en fil. kand. i företagsekonomi. Därtill behövs erfarenhet av kvalificerad redovisning och skattefrågor. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom ett eller flera större affärssystem, gärna Oracle samt Officepaketet, framförallt Excel.

Vi fäster stor vikt vid att din personlighet passar in i den befintliga gruppen och att du har lätt för att snabbt ta dig in i en arbetsgrupp. Som teamledare ser vi gärna att du är initiativtagande, pedagogisk och tycker om att ta ansvar.

Du hanterar uppgifter av ad hoc-karaktär likväl som du arbetar långsiktigt och har kunskapen och drivkraften att effektivisera rutiner som både säkerställer högsta kvalitet och förenklar det dagliga arbetet.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag – vi gör urval löpande!

Då vi gillar ordning och reda tar vi inte emot ansökningar via mail. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pia Brunberg på tel. 010-449 30 36. Sista dag att söka tjänsten är 2018-03-22.

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.Annons

Fasticon
Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR