Processingenjör till Sweco med ett analytiskt tänk!

2017-10-09
Företag: Academic Work
Placering: Göteborg
Område: Automation

Är du utbildad civilingenjör och har ett genuint intresse för konstruktion och anläggning? Sweco söker nu dig som är intresserad av att arbeta med ritningar och anläggning i ett projekt med kund i framkant. Genom en gedigen introduktion och ett mentorskap ser de till att du får den bästa starten på din nya karrär. Låter det som något för dig?

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker för Swecos räkning en processingenjör. Sweco är ett internationellt teknikkonsultföretag som erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredning och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning. Swecos ingenjörer, arkitekter och miljöexperter samverkar för att bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle. Swecos tjänster efterfrågas inom ett stort antal marknadssegment, exempelvis tillverkningsindustri, processindustri, miljö och infrastruktur. Bland de offentliga kunderna märks kommuner, statliga verk och myndigheter.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sweco. Swecos intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER

Som processingenjör på Sweco kommer du arbeta i projektform med att läsa av konstruktioner och analysera för att bygga upp en databas i Microsoft Access. Databasen används senare som ingångsvärde i projektets vidare analyser.
Du kommer till en början få en gedigen introduktion till Sweco med diverse arbetsuppgifter med seniora kollegor för att skapa bästa möjliga grund och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Efter några månader kommer du sedan arbeta i det specifika projektet.

Du kommer främst arbeta i en grupp på fyra personer inklusive dig själv som arbetat mot den specifika kunden under en lång period. Många inom gruppen har studerat kemi, process eller maskinteknik sedan tidigare.

I det specifika projektet kommer du att se över kundens fabrik och dess konstruktion för att tex se på hur en brand eller översvämning kan utlösas och utvecklas i fabriken och hur man på bästa sätt kan minimera riskerna. Denna data kommer du sedan lägga in i en databas som du på sikt kommer äga och utveckla. Du kommer att vara delaktig i både mindre och större projekt i projektet vilket innebär regelbunden planering och avstämning. Ju mer du utvecklas i rollen desto mer ansvar kommer du att få.

Dina dagar börjar alltid med ett uppsamlingsmöte för att gå igenom var i projektet ni befinner er så att du har koll på vad du ska göra under kommande dag och dagar. Du kommer att sitta på kontoret beläget precis vid Gamla Ullevi i centrala Göteborg i ljusa, härliga lokaler omgiven av duktiga kollegor.

För rätt person kommer möjlighet till större ansvar att ges både internt och mot kund. Den erfarne personen utvecklas till uppdragsledare, med övergripande ansvar för teknik och budget i uppdraget. I ditt arbete har Du tillgång till moderna beräkningsprogram för all slags hjälp i att komma framåt.

VI SÖKER DIG SOM

* Har en civilingenjörsutbildning som byggingenjör, processingenjör eller liknande
* Är nyexaminerad eller har upp till fem års dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbete inom process, el, automation och/eller byggbranschen där du tagit ut helheten från detaljer
* Talar och skriver svenska och engelska obehindrat då Swecos kunder ställer detta som krav. Detta även för att förstå internationella medarbetare och leveransplaner

Vi ser det som meriterande om du har praktisk erfarenhet av att läsa av och analysera konstruktioner för att få en helhet eller har erfarenhet av arbete inom processindustrin. Programmeringsvana är även det meriterande. Mycket meriterande är erfarenhet inom kärnkraft.

För att trivs i rollen är du intresserad av de arbetsuppgifter som beskrivs. Som person är du noggrann, analytisk och trivs med att arbeta självständigt och under eget ansvar. Det är dock viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan bolla idéer med dina kollegor. Det viktigaste är att du tycker det är kul att finna en helhet utifrån delar, tex att utifrån en detaljerad ritning se en helhet, analysera och utveckla, därav är din analytiska förmåga ditt främsta verktyg i denna roll.

ÖVRIG INFORMATION

I din roll som konsult via Academic Work kommer jag säkerställa att du får de bästa förutsättningarna som möjligt inför och under ditt uppdrag. Vi kommer tillsammans, utifrån ditt behov, ha kontinuerliga uppföljningar och möten för att se till så att du trivs och är fullständigt nöjd. Du kan se mig som din karriärspartner och ett bollplank om du skulle behöva information, tips eller coachning.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Omgående eller enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Kontakt: Ansvarig konsultchef Linn Karlholm
* Placering: Göteborg, Ullevi
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan de erbjuda sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang. De genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.Annons

Fasticon
Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR