Nyexaminerad byggingenjör med intresse för BIM sökes till Implenia

2018-07-06
Företag: Academic Work
Placering: Stockholm
Område: Bygg och anläggning

Här är tjänsten för dig som har studerat till byggingenjör nyligen och vill utveckla dina kompetenser inom BIM! Rollen som BIM-koordinator/projektingenjör passar dig som har ett intresse för stora infrastrukturprojekt och ett driv till att digitalisera och effektivisera byggprocessen. Här får du möjlighet att rivstarta din karriär och arbeta i ett internationellt företag med goda utvecklingsmöjligheter på sikt. Implenia bygger flera av Sveriges största infrastrukturprojekt i dagsläget och har stort behov av fler juniora ingenjörer som vill vara med på deras resa!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker en BIM-koordinator/projektingenjör till Implenia.

Implenia och Academic Work har ett starkt utvecklat samarbete tillsammans där vi i över ett års tid har rekryterat in flera nyexaminerade ingenjörer vilket vi även fortsätter att göra till hösten då Implenia växer ytterligare. Implenia är ett internationellt växande bolag som har många års erfarenhet och kompetens inom komplexa infrastrukturprojekt. Då Implenia har god tillväxt och tagit sig an många aktuella projekt gällande Stockholms infrastruktur så har de behov av att utöka sin kompetens och antal medarbetare som arbetar med BIM inom företaget.

I denna tjänst kommer du arbeta på infrastrukturprojektet Getingmidjan. Getingmidjan är en viktig del av Sveriges järnvägsnät och en av de mest trafikerade sträckorna i hela landet. Anläggningen är till stora delar från 1950-talet och är därför i behov av upprustning och underhåll vilket Implenia i dagsläget är igång med. Tillsammans med kollegor som innehar roller som tidplanerare, produktionschef och projektingenjör sitter ni tillsammans på projektkontoret på Söder Mälarstrand där du har egen kontorsplats.

Du kommer även arbeta nära tillsammans med BIM-ansvarig och det är denna person som kommer ge dig introduktion till rollen och inledande upplärning. När ni är klara med introduktionen kommer ni ha regelbundna möten där ni stämmer av hur arbetet fortskrider och bolla eventuella utmaningar du stöter på.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara tillsvidareanställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Implenia. Implenias intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dom, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER

Som BIM-koordinator/projektingenjör kommer du vara delaktig i att implementera BIM som arbetsprocess och hjälpa produktionsteamet att nå en mer effektiv byggprocess.

Din främsta uppgift är att koordinera och samordna de olika modeller Implenia beställer ifrån konsultbyråer och designers. Dessa 3D-modeller kopplar du sedan samman med tidsplanering för att skapa 4D-simulationer som digitalt och visuellt visar byggprocessen.
Tjänsten innebär också att du genomför kvalitetssäkringar på modellerna när du koordinerar ihop dem och även går igenom teknisk dokumentation ifrån kund. Även andra arbetsuppgifter som projektingenjör kan förekomma då BIM inte alltid tar upp all tid varje vecka.

Du kommer till exempel att:

* Arbeta i CAD-program
* Producera 4D-simulationer
* Delta i veckovisa produktionsmöten
* Kvalitetssäkra modeller och gå igenom teknisk dokumentation ifrån kund

Tjänsten passar dig som gillar digitalisering och vill medverka till att implementera BIM i en bransch där det inte fullt ut används idag. Drivs du av att effektivisera och förbättra byggprocessen är detta jobbet för dig!
Vidare tror vi du kommer trivas om du vill vara del av ett företag som lägger grunden för Sveriges infrastruktur och där du får möjlighet att arbeta i infrastrukturprojekt. Tjänsten passar även dig som trivs i ett internationellt bolag där flera kulturer möts och där utvecklingsmöjligheterna är många både inrikes och utrikes.

VI SÖKER DIG SOM

* Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom bygg/samhällsbyggnad/anläggning alternativt har läst en YH-utbildning med inriktning mot BIM
* Kommunicerar på svenska och engelska i tal och skrift då du kommer kommunicera på dessa språk både internt och externt. Även viss dokumentation är på engelska.
* Har god datorvana och tycker om att arbeta digitalt

Det är meriterande om du

* Sommarjobbat/praktiserat på byggfirma alternativt har erfarenhet kring anläggning av tunnel/berg
* Tidigare har läst kurser inom BIM
* Tidigare har arbetat i programmet AutoCAD, Tekla, Revit eller Navisworks

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekryteringsprocess. Som person är du ambitiös och initiativtagande vilket visar sig i att du vågar uppsöka nya arbetsuppgifter och är hungrig på att komma in i arbetet och visa framfötterna. Tjänsten förutsätter således att du är orädd inför nya utmaningar och trivs med att arbeta både praktiskt och teoretiskt. Du trivs med att samarbeta och du kan planera och organisera dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: 10 september eller senare enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid, vardagar med kontorstider. Tillsvidareanställning via Academic Work, på sikt finns möjlighet att bli överrekryterad till Implenia
* Placering: Söder Mälarstrand 21 (Projekt Getingmidjan). Närmaste T-bana: Slussen
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Implenias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

INFORMATION OM FÖRETAGET

Implenia Sverige AB har mer än 200 anställda och företaget har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt i landet. Implenia tillhandahåller tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och markarbeten, vatten och avlopp, och grundläggning. Implenia Sverige har kontor i Liljeholmen i Stockholm och i centrala Göteborg. Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden. Implenia grundades år 2006 genom en fusion av två Schweiziska bolag och har över 150 år av erfarenhet inom branschen.Annons

Fasticon
Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR