Global Mobility Coordinator Affärsstöd – Stockholm

2017-12-22
Företag: Skanska
Placering: Stockholm
Område: Chefer och ledare

Vi söker en noggrann och driven Global Mobility Coordinator

Skanska Affärsstöd HR är en del av ett Shared Service Center som supporterar samtliga bolag inom Skanskakoncernen i Sverige med ca 11 000 anställda. Vi levererar högkvalitativa administrativa tjänster inom områdena HR, Lön och Förmåner samt förvaltar HR s IT-verktyg. Vi stödjer våra kunder med service och support inom dessa processer.

Så här ser tjänsten ut:

Organisatoriskt kommer du att tillhöra en centraliserad funktion i Sverige för mobilitetsfrågor. Den består idag av fyra personer som hanterar internationella personalförflyttningar och två personer som hanterar internationell lönehantering. Du kommer även att vara en del av vårt globala mobilitetsteam som idag består av ca 15 specialister runt om i världen. Tjänsten är placerad vid vårt fina huvudkontor på Kungsholmen.

Ditt ansvarsområde är att driva, leda och förvalta utvecklingen av våra interna rutiner och processer för hantering av mobilitet. Du ansvarar också för en del av våra internationella uppdrag. Vidare arbetar du med att förmedla och tydliggöra mobilitetsprocesserna för medarbetare och chefer. Dina kontaktytor är många och sträcker sig såväl inom som utom Skanska.

Exempel på arbetsuppgifter är:

Upprätta och räkna internationella löneunderlag, hantera skattekompensation, hypotetisk skatt och olika mobilitetstillägg
Ansvara för att processen för månatliga rapporteringar fungerar smidigt och att du får all nödvändig löneinformation för skugglönehantering från andra länder
Ge stöd i GDPR-projektet (General Data Protection Regulation) och vid implementering av vårt nya mobilitysystem
Ta fram information och underlag för att upprätta kontrolluppgifter, ansökningar om visum och arbetstillstånd etc.
Ta fram kostnadsestimeringar
Koordinera information och upprätta internationella anställningsavtal och säkerställa att dokument och avtal signeras
Ta fram information och upprätta olika ansökningar (jämkningar, SINK, expertskatt, NT1/NT2 till Norge, mm)
Ansvar för förvaltning och se till att våra system är uppdaterade med fullständig information

Du har löpande kontakt med våra leverantörer och auktoriserar diverse tjänster i enlighet med våra mobilitetspolicys. Kontakter med såväl svenska som utländska myndigheter och kollegor ingår också för uppföljning av status. Då vi är i process att få ett nytt mobilitysystem kommer du få hjälpa till med implementering av systemet. Du kommer även vara del av GDPR projektet i vårt team.

För att lyckas i rollen

söker vi dig som har en relevant utbildning (jurist, ekonomiprogrammet eller PAO) och gärna arbetslivserfarenhet av skatterätt. Har du erfarenhet av att arbeta med mobilitetsfrågor på ett stort internationellt företag är detta meriterande. Eftersom en stor del av arbetet sker på engelska är goda kunskaper i både tal och skrift ett krav. God kunskap inom excel är också nödvändigt, då vi dagligen arbetar i programmet och upprättar många av våra beräkningar i Excel.

Du ska vara en ”doer” som gillar att hugga i där det behövs samt är van vid att arbeta med varierande arbetsuppgifter under eget ansvar. Det är viktigt att kunna se att alla detaljer är korrekta, men också att kunna lyfta blicken och se helheten. Man måste vara noggrann och bekväm med att arbeta med siffror och ha grundläggande förståelse för löneberäkningar. Det behövs noggrannhet och bekvämlighet med att arbeta med siffror och även grundläggande förståelse för löneberäkningar.

Som person är du ansvarstagande, driven och kan ta initiativ inom ditt arbetsområde. Du trivs med att arbeta självständigt såväl som i grupp. Då en stor del av ditt arbete består av att efterfråga och förmedla information är det viktigt att du är pedagogiskt lagd. Din sociala förmåga och nyfikenhet på människor innebär att du gärna skapar nya nätverk.

Ansök i dag!

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev snarast möjligt, dock senast den 15 januari. Tjänsten, som är ett vikariat under ca 1 års tid kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Nathalie Gadré (Global Mobility Coordinator), 010-449 22 27 eller Susanna Pelttari (Global Mobility Manager), 010-449 07 14.

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.Annons

Fasticon
Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR