Funktionschef Affärsstöd – Stockholm

2017-06-14
Företag: Skanska
Placering: Stockholm
Område: Bygg och anläggning

Referensnummer: 30000008P

Funktionschef Affärsstöd som får saker att hända

Vi på Skanska har bestämt oss för att vara den ledande samhällsutvecklaren och en förebild i svenskt näringsliv. Därför bygger allt vi gör på våra värderingar inom arbetsmiljö, etik, miljö, kvalitet och lönsamhet. Idag är vi branschledande inom säkerhet och grönt byggande, vilket ger oss konkurrenskraft och lönsamhet. För att veta mer se www.skanska.se .

Som Funktionschef har du övergripande ansvar för Skanska Affärsstöd
Affärsstöd är Skanska Sveriges Shared Service Center med kunder i Skanska Sverige och i andra koncernbolag i Sverige. Du ansvarar för att säkerställa produktion och leverans inom leverantörsreskontra, kundreskontra, löner, HR-Direkt, telefoni samt helpdesk. Sammantaget har du 180 underställda, med fyra direktrapporterande – tre chefer i områdena Ekonomi, HR och Kundsupport samt en Controller. Tillsammans med ledningsgruppen driver du och arbetar du aktivt med utveckling, gemensamma arbetssätt, införsäljning samt kommunikation till Affärsstöds nuvarande och blivande kunder. Du har också det övergripande ansvaret för SLA (Service Level Agreement), inklusive prismodeller, samt ett ekonomiskt ansvar för Affärsstöd. Du kommer ingå i Ekonomiledningsgruppen och rapporterar direkt till CFO. Tjänsten är placerad på Skanskas huvudkontor i Stockholm (Stadshagen).

Arbetsuppgifter:

• Leda organisationen mot uppsatta mål
• Driva effektiviseringar, processförbättringar och arbeta aktivt med KPI:er
• Driva pågående projekt: nytt löne- och HR-system, nytt ärendehanteringssystem, ny utdebiteringsmodell för Affärsstöd samt automatisering av processer
• Flexibel för förändringar då förändringstakten är hög med flera system som har och ska implementeras

Du är självgående samt har ett starkt personligt driv
Du tar ett aktivt ansvar och har en förmåga att få saker att hända. Du har förmåga att motivera andra, lätt för att kommunicera kombinerat med hög integritet.

För att lyckas i rollen har du:

• Akademisk examen inom ekonomi eller annan relevant utbildning
• Minst tre års erfarenhet av att ha arbetat i ledande befattning inom Shared Services
• Flera års erfarenhet av att leda ledare
• Erfarenhet av att ha arbetat operativt med att utveckla sin organisation, t.ex. rekrytering och kompetensutveckling
• Erfarenhet av att ha arbetat inom tung industrisektor
• Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)

Rekryteringen sker i samarbete med Novare Propell
Vid frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta ansvarig konsult Helene Sköld, helene.skold@novarepropell.se. Ansöker gör du via www.novarepropell.se eller följ denna

länk http://novarepropell.se/jobb/60841-funktionschef-affarsstod/

Vi arbetar med löpande urval; tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt. Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev, senast 31 augusti 2017.

Välkommen till Skanska!

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet.

Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.

Jobb Ledarskap/management
Plats SE-AB-Stockholm
Organisation Skanska Sverige AB
Arbetstid
Anställningsstatus Tillsvidare

Kontaktinformation
helene.skold@novarepropell.se
Sista ansökningsdag: 2017-aug-31, 23.59.00Annons

Fasticon
Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR