Fabrikscontroller till BoKlok i Gullringen

2018-01-05
Företag: Skanska
Placering: Kalmar
Område: Bygg och anläggning

BoKlok är Skanskas och IKEAS gemensamma varumärke som vänder sig till dom många människorna genom att erbjuda kloka bostäder – för människor som vill bo bra i ett eget hem, och ändå ha pengar över till annat. BoKlok ansvarar för hela värdekedjan från produktutveckling, tillverkning i fabrik, projektutveckling och byggnation, försäljning och kundrelationerna efter inflytt. Vår huvudmarknad är i Sverige och vi har också verksamhet i Finland och Norge. I BoKloks produktfamilj ingår enfamiljs- och flerfamiljsbostäder i trä, som huvudsakligen byggs i fabrik som volymelement.

Boklok i Gullringen söker nu en driven och engagerad Fabrikscontroller. BoKlok är Skanskas och IKEAS gemensamma varumärke och företaget erbjuder helhetslösningar av moderna enfamiljs- samt flerfamiljsbostäder till sina kunder.

Som Fabrikscontroller har Du ett omväxlande arbete i ett spännande företag med stadig tillväxt och framgång. Du kommer att arbeta nära verksamheten och att ingå i en strategisk ledningsgrupp där du aktivt medverkar för att uppnå fabrikens övergripande mål. Placeringsort kommer att bli i Gullringen nära verksamheten och produktionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Ansvar för framtagning av analyser och planering av månads- och kvartalsbokslut

• Uppföljning av lagerhantering och lagervärdering

• Uppföljning av produktionskalkyler på ordernivå

• Uppföljning av investeringar

• Proaktivt driva på utvecklingen av ekonomiska rutiner och processer

• Vara delaktig i framtagning och genomförande av strategier samt handlingsplaner enligt koncernens mål och visioner

• Vara ett stöd åt inköp och Fabrikschefen med kalkyler och analyser

• Fastställa och följa upp nyckeltal

• Presentera och återkoppla prognoser och långtidsplaner till ledningen

• Ansvara för intern- och delvis externredovisningen

BoKlok använder sig av Skanskas Affärsstöd – Shared Service Center- som hanterar löner, leverantörer, kunder m.m. Redovisnings- och rapporteringsteamet som sitter i Malmö kommer att vara ett stöd i extern rapportering.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi önskar komma i kontakt med Dig som har erfarenhet av att arbeta nära produktionen. Du är civilekonom eller motsvarande och har minst tre års arbetslivserfarenhet av ovanstående beskrivna arbetsuppgifter. Vidare har Du erfarenhet från tillverkande industri och produktionsstödjande systemkalkylering. Då tjänsten även innehåller extern redovisning är bokslutserfarenhet meriterande.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Fabrikscontroller ska Du vara strukturerad med god analytisk förmåga att se ekonomiska samband och därifrån kunna dra slutsatser. Du är engagerad och Din kommunikativa förmåga är god i tal och skrift. Som person beskrivs Du som positiv och nyfiken. Vidare har Du ett proaktivt och lösningsorienterat arbetssätt.

Varmt välkommen med Din ansökan!

Kontaktperson Helena Öberg, Rekryterare BoKlok 073-3434661Annons

Fasticon
Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR