Ex-jobb Skanska Industrial Solutions: GIS lösning för asset management inom vägunderhåll

2017-09-13
Företag: Skanska
Placering: Sverige
Område: Bygg och anläggning

Referensnummer: SKA0008G3

Går du en utbildning inom systemvetenskap, lantmäteri, GIS-teknologi eller datautveckling? Vi söker dig som vill arbeta fram en GIS lösning för asset management inom vägunderhåll.

På Skanska är ditt ex-jobb inte bara ett led i din utbildning utan också en bra möjlighet för att få en inblick i hur det är att arbete på ett internationellt bolag med starka värderingar.

Bakgrund

Idag finns flera databaser som hanterar information om vårt vägnät, som till exempel nationella vägdatabasen, Google maps etc. Vi vill utreda möjligheten att samla data om vårt vägnät och kombinera dessa med olika egenskaper och informationslager i syfte att öka nyttan av de planerade åtgärderna vad gäller underhåll.

Problemformulering

Som ex-jobbare hos oss kommer du i nära samarbete med vår produktionsavdelning få en inblick i det dagliga arbetet med informationsinsamling samt utifrån det ta fram och utveckla ett system för asset management. Hur kan vi med ett bra system för asset management sänka LCC (Life Cycle Cost) för anläggningsdelar inom väg?

Vi tänker oss att vi med hjälp av ett sådant system ska kunna utläsa statusen på vårt vägnät och dess vägutrustning och att vi planerar in rätt åtgärder, på rätt ställen i rätt tid och till rätt LCC. Som ex-jobbare tilldelas du en handledare på Skanska som finns med som stöttning under hela processen.

Vi söker dig som skriver din uppsats/examensjobb under VT 2018

Du studerar till systemvetare, dataingenjör, GIS-ingenjör, lantmätare eller liknande. Du är en strukturerad och kreativ person med helikopterperspektiv som även har respekt för detaljer. Du skriver ditt ex-jobb under VT2018 i omfattningen 15hp eller 30hp. Placering på något av våra kontor runtom i landet med handledare i Lund/Önnestad.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev – sista ansökningsdag är 2017-10-31

För att garantera en säker och rättvis rekrytering tar vi inte emot ansökningar via e-mail eller post. Om du har några frågor om ex-jobbet är du välkommen att kontakta Jacob Wallentin, områdeschef Försäljning på 010-448 66 32 eller Anna Berg, HR på 010-449 00 96. Du kommer också ha möjlighet att ställa frågor om ex-jobbet till våra medarbetare under vår roadshow. Läs mer på www.skanska.se/roadshow

Välkommen med din ansökan!

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet.

Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.

Jobb Lantmäteri
Plats Sverige
Organisation Skanska Sweden
Arbetstid
Anställningsstatus Tidsbegränsad

Kontaktinformation
Jacob Wallentin, på 010-448 66 32
Sista ansökningsdag: 2017-okt-31, 23.59.00Annons

Fasticon
Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR