Bitr. bygglovchef

2018-03-28
Företag: Jönköpings kommun
Placering: Jönköping
Område: Bygg och anläggning

Förvaltning Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats Bygglovavdelningen
Anställningsform Tillsvidare
Omfattning 100%
Tillträdesdag Snarast
Sista ansökningsdag 2018-05-01
Referensnr 18-20-0004
Publicerad 2018-03-28

Är du intresserad av utvecklingsfrågor? Gillar du att skapa effektiva team? Är du den som gillar att leda och entusiasmera andra? Då kanske du är rätt person för rollen som biträdande bygglovchef.

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun är i stark tillväxt. Stadsbyggnadskontoret har sju avdelningar/enheter med totalt ca 100 medarbetare. Bygglovavdelningen är både ett servicekontor för allmänheten i bygglovfrågor och myndighet för bygglovansökningar m.m.

Vi handlägger cirka 1600 bygglovansökningar, 800 anmälningsärenden och 600 bostadsanpassningsärenden per år.

Det här får du arbeta med
Vi söker dig som vill vara med och utveckla bygglovavdelningen som för närvarande befinner sig i ett intensivt skede. Du blir biträdande bygglovchef i en grupp med 21 medarbetare. Du kommer främst att ansvara för avdelningens interna arbete genom att du leder, planerar, samordnar och utvecklar arbetet inom avdelningen, samt stärker och utvecklar medarbetarna i sina yrkesroller.

Du kommer tillsammans med bygglovchefen att ansvara för avdelningsmöten och utbildning/coachning av handläggare samt ingå i olika styrgrupper.

Arbetet innebär många kontakter med allmänheten, byggaktörer och politiker.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller byggnadsteknisk utbildning. Alternativt har du annan akademisk utbildning eller erfarenhet från byggbranschen som vi bedömer som likvärdig för tjänsten.

Vi ser att du har flera års erfarenhet inom verksamhetsområdet och att du har arbetat som projektledare under några år med goda resultat. Du är en ledare med god överblick och har ett starkt intresse för stadsbyggnad.

Du har förmåga att leda arbetsgrupper och har också lätt för att samarbeta, strukturera och lösa komplexa frågor. Du har också intresse för att skapa en god arbetsmiljö och arbetsglädje på arbetsplatsen.

Arbetet förutsätter god social förmåga samt att du kan kommunicera på god svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att hållas kontinuerligt, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Upplysningar lämnas av
Bygglovchef Anna Klahr, 036-10 52 05
Bygglovkoordinator Kristina Hederskog, 036-10 20 49
Vision: Magnus Blom, 036-10 53 27
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler, 036-10 51 77Annons

Fasticon
Webbdesign: Pigment Webbyrå Stockholm
SBR