SBR öppnar upp för fler besiktningsmän att arbeta enligt SBR modellen

SBR lanserar nu ett paket som erbjuds till överlåtelsebesiktningsmän som inte uppfyller kraven för medlemskap hos SBR (Ingenjörsutbildning alt. 10 års besiktningserfarenhet).

Det här paketet har som syfte att kunna erbjuda kunniga besiktningsmän, som inte tidigare har haft möjligheten, att kunna använda SBRs arbetssätt samt få stöd, utbildning och rådgivning i sin yrkesroll.

I paketet ingår ”SBR Modellen”, mallar, juridisk rådgivning, förtur till symposier för överlåtelse-besiktning samt möjligheten att teckna SBRs ansvarsförsäkring för överlåtelsebesiktning.

Kraven som ställs på dig som icke ansluten besiktningsman är, 5 års erfarenhet, genomgått SBRs kurs för överlåtelsebesiktning med godkänt tentamensresultat samt att du arbetar enligt SBR-modellen, du ska även delta i symposier enligt bestämmelser för överlåtelsebesiktningsgruppen.

Med SBR-modellen kan besiktningsmannen säkra sig att ett kvalitativt arbete är utfört och samtidigt minska risken för en reklamation, som i sin tur leder till höga utgifter.

Information avtal med SBR för nyttjande av SBR modellen för överlåtelsebesiktning

Mer information om SBRs ansvarsförsäkring för överlåtelsebesiktning

Hur man blir överlåtelsebesiktningsman

 

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.