Norrbottensavdelningens studieresa till Amsterdam

Referat Norrbottensavdelningens studieresa till Amsterdam 13-16 oktober.
norbotten-amsterdam
Vi var 11 personer från Norrbottensavdelningen som åkte till Amsterdam den 13-16 oktober. Vi har en tradition att varje år ordna en resa utomlands och i år gick turen till Amsterdam. Att resa tillsammans ett mycket bra sätt att stärka det lokala arbetet i SBR. Det är också ett välbehövligt avbrott i en annars hektisk vardag.

Nederländerna är ett land där en stor del av landet egentligen ligger under vatten. Tack vare ett konstant pumpande lyckas man hålla vatten borta från hus och odlingar. Nederländerna har en yta ungefär stor som Småland men en befolkningstäthet på 410 inv/km2 jämfört med Sveriges 22 inv/km2. Det gör att man är mycket duktig på infrastruktur och effektiv att nyttja resurser.

Amsterdam är en otroligt vacker och välbevarad stad med alla dess kanaler och gamla hus. Imponerande ny arkitektur i gamla hamnområdet ingick också i våra besöksmål. Det vi slogs av mest var nog ändå alla som cyklar! Det är helt klart en stad där man väljer cykeln. Cykeln har förtur så är man en vilsen grupp turister så gäller det att se upp i trafiken!

norbotten-amsterdam-2
SBR har ingen systerorganisation i Nederländerna. Det ska vi kolla upp innan vi bestämmer nästa resmål.

Vi rekommenderar alla lokalavdelningarna att ordna en studieresa och möjligheten att få träffa kollegor i ett annat land.

 

 

 

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.