Nordiskt Byggsymposium

Den 3-4 september 2021 var det återigen dags för Nordiskt byggsymposium, denna gång på Island. Med från oss var Ordförande Anders Hedén, VD Björn Edebrand samt Utbildningsansvarig Linn Bessner.

Dag 1 började med föreläsningar och avslutades med ett besök på byggarbetsplatsen för Reykjaviks nya sjukhus.

Den första föreläsningen handlade om cirkulär ekonomi och Islands första distrikt som till mestadels är byggt av återvunnet material. Den andra föreläsningen handlade om hur arkitekter och designerns valt att arbeta med att skapa nya byggnader i områden som sedan tidigare bestått av äldre byggnader. Den sista föreläsningen handlade om den nya businfrastrukturen i Reykjavik, anledningen till den nya strukturen är att få bussarna att gå snabbare och få fler att välja publika transporter med gröna energikällor.

Efter lunch begav vi oss till vårt studiebesök, det nya sjukhuset vilket ska rymma bägge nuvarande sjukhusen som finns i Reykjavik.  Sjukhuset kommer ha fokus på digitalisering och teknologiska lösningar, flexibilitet för att möta framtida behov både gällande miljö själva läkarvetenskapen. De flesta patientrummen kommer vara enskilda rum med egen toalett, detta med tanke på den senaste pandemin.

Under dag 2 fick vi lyssna på organisationerna från övriga länder, dels vad de har arbetat med senaste åren och vad de har för fokus för framtiden. Detta är mycket intressant och vi har mycket att lära av varandra. Organisationen på Färöarna är den minsta med ca 100 medlemmar medan den Danska organisationen är den största med ca 10 000 medlemmar.

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.