Drönarkväll

Den 2 juni fick ett gäng SBR-are i Göteborgsområdet bekanta sig närmare med drönare.

dronartjanstMedlemmen Thomas Erdegard bjöd först på en god portion kunskap och fakta, sen en stunds lekfull flygövning för deltagarna. Thomas har ju så smått blivit en kändis i drönarkretsar genom att starta företaget Drönartjänst och där erbjuda tjänster för bland annat andra byggkonsulter, entreprenadfirmor och fastighetsföretag. Han hade med sig sin förstepilot i Västsverige, Bernd Krumkuhler.

dronartjanst1

Drönartjänst hade gott om prylar med sig och visade upp flera olika användningsområden och maskiner. Direktsändning från drönaren i HD till en storskärm eller ut på nätet är fullt möjligt.

dronartjanst2

En riktigt poppis grej var att testa FPV-glasögon (first person view) där man ser bilden från drönarens kamera direkt framför näthinnan. Peter på bilden styr själv kamera medans Berndt styr själva drönaren.

Det sistnämnda borde vara en ypperlig tjänst att sälja till besiktningsmän som utan egna flygkunskaper på det viset i högupplöst närbild kan besiktiga till exempel svårtillgängliga fasader och tak. Besiktningsmannen instruerar piloten om vad han vill se och sköter själv finliret på kameran. Han filmar eller tal bilder efter eget omdöme.

Prisidé för ett standarduppdrag var som helst i Sverige ligger på 5 900 kr exkl moms.

Aktuellt

Nyheter

Dalux för byggprojektledare

SBRs expertgrupp för Byggprojektledning bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning för dig som är projektledare inom bygg och fastighet. Anmälan görs här.  Dalux är

Läs mer »

Nytt poddavsnitt släppt!

De allra flesta småhus i Sverige besiktigas i samband med överlåtelse. Köpare har en lagstadgad undersökningsplikt och säljare enligt rättspraxis en viss upplysningsplikt. Mäklaren ska

Läs mer »

Kalender

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Bli medlem i SBR!

Som medlem i SBR får du bla. tillgång till:

Annons

SBR:s webbplats använder cookies.